15 Σεπ 2012

Η ρουτίνα του σεξ στις μακροχρόνιες σχέσεις



Το φαινόμενο παρατηρείται σε παντρεμένους, και σε έχοντες μακροχρόνια σχέση, υπάρχει το ίδιο πάθος όπως στην αρχή της γνωριμίας σας;


Σίγουρα όχι, διότι μέσα από την μακρόχρονη συμβίωση δημιουργείται το σύνδρομο της κτίσης, αυτό βεβαίως έρχεται υποσυνείδητος, και  λειτούργει ως αναβλητικό – αφού μπορώ κι αργότερα αστό να περιμένει – αφ ενός μεν, αφετέρου όταν εις την σχέση είτε υπάρχουν παιδία, ή έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν θέλει το ζευγάρι, παύει να λειτούργει η ανάγκη αναπαραγωγής.

Το ινστιτούτο έρευνας σεξουαλικής συμπεριφοράς Sex Health Research, διεξήγαγε μια πρωτότυπη έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα, με σκοπό να κατανοήσουν οι επιστήμονες τι οδηγεί ένα ζευγάρι στην σεξουαλική ανία.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 3.000 ζευγάρια.

Έξι στους 10 παντρεμένους, ή σε πολύχρονη σχέση, δήλωσαν ότι έχουν βαρεθεί την σεξουαλική τους ζωή με τον/την σύντροφο τους, αλλά όμως δεν επιθυμούν να αλλάξουν σύντροφο, αφού ο εραστής/ερωμένη, έχει μάθει τι μπορεί να τους απογειώσει, όταν (όποτε γίνεται αυτό) κάνουν έρωτα.

Αυτό συμβαίνει διότι – περά από τη κτήση που προαναφέραμε – υπάρχει και η γνώση του ενός προς τον άλλο, που σε συνδυασμό με την αγάπη και συνήθεια δημιουργούν τη χημεία εκείνη που είναι ακαταμάχητη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου