23 Σεπ 2012

Ο κρυμμένος θησαυρός 15 δις ευρώ!


Τη δυνατότητα αξιοποίησης αδρανών καταθέσεων, εθνικών κληροδοτημάτων και σχολαζουσών κληρονομιών εκτιμώμενης αξίας περίπου 15 δις ευρώ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «τα Νέα».


Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ανατέθηκε χθες στους καθηγητές Κωνσταντίνο Τσαμαδιά, Κωνσταντίνο Μαγουλά και Χρήστο Αυγουλά η αναζήτηση αδρανών πόρων για λογαριασμό του Δημοσίου.

Οι τρεις πανεπιστημιακοί θα αναζητήσουν ακίνητα που «ρημάζουν» και χρήματα ή χρεόγραφα που παραμένουν στα «σεντούκια» ή σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία είτε έχουν ήδη περιέλθει στο Δημόσιο και παραμένουν αναξιοποίητα είτε θα μπορούσαν μέσω συνοπτικών διαδικασιών να περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου.

Εθνικοί ευεργέτες και ευπατρίδες άλλων εποχών έχουν κληροδοτήσει στο ελληνικό κράτος 11.000 δωρεές αξίας 8-10 δις ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά τα εθνικά κληροδοτήματα τελούν υπό την ενεργή διαχείριση ιδρυμάτων, αλλά πολλά έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου