4 Ιουν 2012

Σπιναλόγκα: «Εσύ ο τελευταίος λεπρός»



Παρουσία τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους κόσμου έγιναν στην Σπιναλόγκα τα εγκαίνια της εικαστικής παρέμβασης-έκθεσης του Κώστα Τσόκλη «Εσύ ο τελευταίος λεπρός».
Τους εκατοντάδες παραβρισκόμενους στην εκδήλωση καλωσόρισαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, η σύζυγος του Κώστα Τσόκλη και εκπρόσωπος της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Στα εγκαίνια της εικαστικής παρέμβασης-έκθεσης του Κώστα Τσόκλη (θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τον Οκτώβριο) ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είπε:

«Με μεγάλη συγκίνηση και προσδοκία, βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στον ιστορικό αρχαιολογικό χώρο της Σπιναλόγκας. Οχυρό, που υπήρξε στη διάρκεια των τελευταίων 500 χρόνων, «θέατρο» σημαντικών γεγονότων συνυφασμένων με τη μεγάλη περιπέτεια της μεγαλονήσου Κρήτης και του μοναδικού αυτού τόπου, που μας περιβάλλει ολόγυρα, από την κορυφή της Οξάς στην Ελούντα, ίσαμε τους σκληρούς βράχους πάνω από την Πλάκα και τ΄αγνάντι στη θάλασσα του κόλπου με τις γραμμές των Σητειακών βουνών – άλλοτε αχνές και κάποτε λαμπρές όπως τώρα- να ορίζουνε το βλέμμα στη «δική» μας την Ανατολή.
 
Η νησίδα της Σπιναλόγκας, προνομιακά τοποθετημένη… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου