7 Δεκ 2014

Κουβέλης: Η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε και παγίδευσε τη χώρα

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε πως η Αθήνα «δεν πρέπει να υποχωρήσει» απέναντι στις «άδικες» απαιτήσεις των δανειστών και τόνισε πως η απαλλαγή από το μνημόνιο μπορεί να γίνει μόνο μέσω μιας «επίπονης» διαπραγμάτευσης η οποία θα οδηγήσει σε μια πραγματικά «νέα συμφωνία με τους εταίρους».


Υπέρ της εθνικής συνεννόησης για κρίσιμα ζητήματα όπως το χρέος και τα εθνικά θέματα, χωρίς όμως αναφορές στην προεδρική εκλογή, τάχθηκε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής πριν την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2015.

Αναφερόμενος στην εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τριμερή, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαπραγματευτική στρατηγική που ακολούθησε απέναντι στην τρόικα.

«Η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε και παγίδευσε και τη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τη δικομματική πως υποτίμησε τη σημασία ρύθμισης του δημόσιου χρέους, με συνέπεια «επί της ουσίας να μην προσπαθήσει για τη διευθέτησή του».

Υπογράμμισε πως η Αθήνα «δεν πρέπει να υποχωρήσει» απέναντι στις «άδικες» απαιτήσεις των δανειστών, ούτε να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να τη μετατρέψει στην «Ιφιγένεια της Ευρώπης», που θυσιαστεί για τον «παραδειγματισμό» των υπολοίπων.

Τόνισε πως η απαλλαγή από το μνημόνιο μπορεί να γίνει μόνο μέσω μιας «επίπονης» διαπραγμάτευσης η οποία θα οδηγήσει σε μια «νέα συμφωνία με τους εταίρους», που δεν θα είναι όμως μια απλή «μετονομασία» του υπάρχοντος προγράμματος στήριξης.

Εξήγησε πως η νέα συμφωνία θα πρέπει να περιέχει «ρεαλιστικούς στόχους» και να διασφαλίζει την «πραγματική αυτονομία της ελληνικής κυβέρνησης».

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών είπε πως «πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μια δημοκρατική διαδικασία, μέσα από την οποία ο λαός επιλέγει το περιεχόμενο της πολιτικής που πρέπει να ασκηθεί». «Δεν είναι οι εκλογές το κακό», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου