5 Δεκ 2014

Η αλήθεια για τον Νίκο Ρωμανό

Τον Νίκο Ρωμανό στον δρόμο της παραβατικότητας, τον οδήγησε η εν ψυχρώ δολοφονία του «κολλητού» του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, πριν από έξι ακριβώς χρόνια, από τότε το παιδί αυτό πηρέ ένα δρόμο στραβό, που και με την ανώριμη στάση των γονέων του διατήρησε μέχρι να βρεθεί  ποινικός κρατούμενος, καταδικασμένος για διάπραξη ληστείας, αρά δεν διώκεται και δεν βρίσκεται στη φυλακή για τις όποιες ιδέες του.


Η ληστεία παρ όλα αυτά δεν αποτελεί πράξη αντίστασης προς το κατεστημένο, ούτε είναι πολίτικη θέση και ασφαλώς δεν είναι πολίτικος κρατούμενος, όπως ισχυρίζονται οι γονείς του που για άλλη μια φορά δεν προσφέρουν με τη στάση τους της καλύτερες υπηρεσίες στο παιδί τους.

Επί πλέον πρέπει αυτό το παιδί  να πάψη να φοράει τον μανδύα του αναρχικού διότι δεν είναι επί της ουσίας αναρχικός, καθώς ουδείς αυθεντικός αναρχικός αναγνωρίζει εμπράκτως την οποιαδήποτε μορφής κρατική δομή, αρά δεν προσφεύγει στο κράτος για να διεκδικήσει το απόλυτο δικαίωμα του να σπουδάσει.

Παρ όλα αυτά ο Νίκος Ρωμανός έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να σπουδάσει και στην κατεύθυνση αυτή η πολιτεία θα πρέπει να τον βοηθήσει. Όπως πρέπει να βοηθήσει ανάλογα και όλα τα παιδιά, όλους τους νέους ανθρώπους, που βρίσκονται στη φυλακή και θέλουν να μορφωθούν, να συνεχίσουν τη ζωή τους, και να επανενταχθούν κάποια στιγμή στην κοινωνία.

Το νέο διάταγμα που προβλέπει τις εξ αποστάσεως σπουδές, βρίσκετε στη σωστή κατεύθυνση, διότι εάν όλοι οι ποινικοί κρατούμενοι αποφασίσουν αύριο ότι θέλουν να σπουδάσουν και κατά συνέπεια να παρακολουθούν από κοντά τις διδαχές, τότε θα πρέπει να αδειάσουν οι φύλακες από κακοποιούς, εγκληματίες, βιαστές κι ένα σωρό άλλο μπουμπούκια που βρίσκονται έγκλειστοι.


Αρά πρέπει να σταματήσει την απεργία πείνας και όλοι εμείς πρέπει να βοηθήσουμε τον Νίκο Ρωμανό, όχι απλώς να σπουδάσει, αλλά να επιστρέψει στην κοινωνία όπου ανήκει, ως ένας χρήσιμος και παραγωγικός άνθρωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου