8 Σεπ 2014

ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ:Οι πέντε πιο διαβόητες γυναίκες Γκάνγκστερ στην ιστορία

Αυτές είναι οι πέντε πιο επικίνδυνες γυναίκες του αμερικανικού υποκόσμου στις αρχές του περασμένου αιώνα. Γυναίκες που έπαιξαν σημαντικούς ρόλους στα μεγαλύτερα εγκλήματα και με τη δράστη τους κατάφεραν και γράφτηκαν σε πρωτοσέλιδα,  έγιναν ταινίες του κινηματογράφου και ενέπνευσαν συγγραφείς.


Bonnie Elizabeth Parker

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το δίδυμο Bonnie and Clyde, που την περίοδο 1931-1934 είχαν ξετινάξει τράπεζες της Αμερικής και μικρότερες επιχειρήσεις. Η Bonnie Elizabeth Parker από μικρή ηλικία είχε αποσπάσει βραβεία και αριστεία στο σχολείο, ενώ ξεχώριζε για την ευφυΐα της.
Η συνάντηση με τον Clyde Barrow λέγεται ότι έγινε το 1930. Λίγο μετά, δημιουργήθηκε η σπείρα και το 1934, σε μία φρικιαστική ανταλλαγή πυροβολισμών, αστυνομικοί, δράστες και αθώοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους.

Ma Barker (1873- 1935)

Η μητέρα πολλών εγκλημάτων, τεσσάρων γιων και της συμμορίας Barker, που μάλιστα έγινε και μεγάλη επιτυχία τραγουδιστική από το συγκρότημα Boney M.
Παντρεύτηκε τον George Barker και μαζί απέκτησαν τέσσερις γιους. Πρόκειται για την συμμορία- οικογένεια Barker, της οποίας εγκέφαλος, ήταν η Ma Barker γνωστή ως και Kate Barker.
Η συμμορία έκανε ληστείες, κατά τις οποίες αθώοι πολίτες είχαν χάσει τη ζωή τους.
Ο πρώτος διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI), την περιέγραψε ως “Τον πιο φαύλο, επικίνδυνο και πολυμήχανο εγκληματικό εγκέφαλο της τελευταίας δεκαετίας”.

Virginia Hill (1916-1966)

Γνωστή ως Flamingo καθώς και ως Βασίλισσα των Gangsters. Ένας σύγχρονος σχολιαστής την είχε περιγράψει ως: “ Είναι κάτι περισσότερο από ένα σύνολο καμπυλών. Έχει καλή μνήμη, μία σημαντική αίσθηση για την διπλωματία, με τρόπο που μπορεί να καθησυχάσει υποψίες...”. Γρήγορα συνδέθηκε με μαφιόζους της εποχής, όπως τον Al Capone και τον Bugsy Siegel, ο οποίος είχε τον τίτλο, ως τον πιο κακόφημο gangster της εποχής.

Evelyn Frechette (1907-1969)

Ανέπτυξε σχέση με τον John Dillinger, και από εκεί και πέρα ξεκίνησε η εγκληματική της δράση, συμμετέχοντας σε ληστείες. Συνελήφθη το 1934 και μπήκε 2 χρόνια φυλακή. Για τα επόμενα πέντε χρόνια και αφού αποφυλακίστηκε συνέχισε να εμπλέκεται με την συμμορία του Dillinger. Τον Ιανουάριο του 1969 πέθανε από καρκίνο.

Helen Gillis (1911-1987)

H Helen Gillis θα μείνει στην ιστορία ως η γυναίκα του Lester ή αλλιώς “Baby Face Nelson”. Η ίδια μετά τον γάμο της με τον Nelson, οποίος είχε σκοτώσει πράκτορες του FBI, και όποιον έμπαινε στον δρόμο του, άρχισε να αποκτά εγκληματική δράση και να εργάζεται στα κεντρικά γραφεία των ληστών στο Οχάιο. Ο Nelson έφτιαξε την δική του συμμορία και αργότερα, το ζευγάρι σχετίστηκε και με την συμμορία Dillinger. Οι δυο τους βρίσκονται θαμμένοι στο ίδιο νεκροταφείο του Αγίου Ιωσήφ στο Ιλινόις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου