11 Ιουλ 2014

Το γιοφύρι του Αγίου Χαράλαμπους – Μια πονεμένη ιστορία

Κάποτε υπήρχε το  πεντακάμαρο (οι 5 καμάρες της γέφυρας) το οποίο μπαζώθηκε στους σεισμούς του 1953, και σήμερα δεν υπάρχει τίποτα παρά μονάχα γκρεμισμένα χαλάσματα, που κάποιοι αισιοδοξούν ότι θα είναι νέα γέφυρα στις 13 του μήνα - εδώ γελάμε – εκτός και δε μας λένε ποιου μήνα και ποιου έτους.


Η ταλαιπωρία για τους κατοίκους επιχειρηματίες αλλά κυρίως για τους επισκέπτες του νησιού μας είναι τεραστία κι αυτό γιατί κανένας δεν ήθελε να στηθεί η πεταμένη στρατιωτική γέφυρα, τύπου Μπέλεϋ, η οποία σαπίζει, εδώ και δώδεκα χρόνια, στην περιοχή της μαρίνας, που σαφώς θα έλυνε παρά πολλά προβλήματα στη διακίνηση τους.
 
Η ευθύνες είναι μεγάλες και η προχειρότητα περισσεύει, δυστυχώς αυτός ο τόπος ήταν και παραμένει στο έλεος της τύχης του.

Αυτή τη στιγμή η μισή Ζάκυνθος είναι αποκλεισμένη λόγω της γέφυρας που είναι κλειστή, κι από ότι φαίνεται θα αργήσει να ανοίξει εξ αίτιας λαθών και παραλείψεων των υπευθύνων για το έργο, μέχρι που θα φτάσει αυτή κατάσταση κάνεις δε ξέρει και κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθηνή για τη ζημιά που έχουν υποστεί οι περιοχές του Αργασίου και Βασιλικού.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου