13 Οκτ 2012

Να μητροπολίτης να μάλαμα! Ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας απαγορεύει το Facebook και Twitter!


Άλλο ένα κρούσμα σκοταδισμού και οπισθοδρόμησης από έναν ιεράρχη που αντί να παροτρύνει τους ιερείς του να έχουν άμεση επικοινωνία με την νεολαία – διότι τα νέα παιδιά χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα περισσότερο – θέλει να τους φιμώσει.
Απαράδεκτο!


Εκατοντάδες είναι οι κληρικοί όλων των βαθμίδων που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα και ιδιαίτερα το Facebook.

Μάλιστα έβγαλε ο κ. Κοσμάς και εγκύκλιο πριν μια ωρα που απαγορεύει στους ιερείς να έχουν λογαριασμούς οι κληρικοί, όπως αναφέρει το agioritikovima.gr φαίνεται πως πειθάρχησαν στην απόφαση του Μητροπολίτη, μη έχοντας άλλωστε άλλη επιλογή, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που αντιτίθενται και  θεωρούν την απόφαση του Μητροπολίτη «εκτός σύγχρονης πραγματικότητας».

Εκατοντάδες είναι οι κληρικοί όλων των βαθμίδων που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα και ιδιαίτερα το Facebook.

Στην εγκύκλιο του δεσπότη αναφέρεται:
«Μετά από προσεκτικήν έρευναν και παρακολούθησιν διεπιστώσαμεν ότι κληρικοί της ημετέρας Ι.Μ. έχουν και χρησιμοποιούν σελίδας κοινωνικής δικτυώσεως εις το διαδίκτυον με αποτέλεσμα να προκαλούν εις εαυτούς και αλλήλους πειρασμόν, ανυπολόγιστον πρόκλησιν και βλάβην πνευματικήν, ατομικήν και οικογενειακήν» γράφει χαρακτηριστικά.

Όσο για την εντολή; Όχι μόνο απαγορεύει αλλά και προειδοποιεί –απειλεί σύμφωνα με ορισμένους- με κυρώσεις.

«Κατόπιν τούτων, εντελλόμεθα όπως χωρίς αναβολήν όσοι ιερείς διαθέτουν Facebook, MSN, Twitter κλπ, να το καταργήσουν πάραυτα. Εάν όμως επιδείξουν ανυπακοήν και συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν θα αντιμετωπίσουν και θα δεχθούν προσωπικόν επιτίμιον»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου