20 Αυγ 2012

Η χειρότερη δουλειά που θα έκανε κάποιος

Κάντε like στο blog μας στο facebook

Αν ακόμη νομίζετε ότι η δουλειά σας είναι η χειρότερη στον κόσμο, να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν και… χειρότερες! Η ιστορία του 43χρονου Ινδού Devi Lal από το Νέο Δελχί αποτελεί άριστο παράδειγμα
Καθημερινά βουτάει στα βρώμικα νερά των αστικών αποχετεύσεων, μέσα στα σκουπίδια και τα απόβλητα, προκειμένου να ξεβουλώσει τα φρεάτια, λαμβάνοντας μόλις 3,5 λίρες την ημέρα και ένα μπουκάλι ποτό (τις καλές μέρες!)…

Χωρίς ειδικά, προστατευτικά ρούχα, με γυμνά χέρια και πόδια, ο Levi και οι συνάδελφοί του περνούν πολλές ώρες της ημέρας μέσα στα βρώμικα νερά, κινδυνεύοντας διαρκώς να αρρωστήσουν αλλά και να χάσουν τη ζωή τους. Εκτιμάται ότι 61 εργάτες αποχετεύσεων έχασαν τη ζωή τους μέσα στο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών μόνο!

Παρά το γεγονός ότι το ινδικό κράτος απαγόρευσε αυτή την πρακτική… ξεβουλώματος από το 1993, οι κρατικές υπηρεσίες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν χιλιάδες ανθρώπους σαν τον Devi προκειμένου να καθαριστούν οι αποχετεύσεις μέσω έξω από την πόλη.

Αν και πρόκειται για μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο, η φτώχεια σε ολόκληρη την Ινδία εξακολουθεί να είναι μεγάλη, με το 42,5% περίπου των παιδιών να υποφέρουν από υποσιτισμό.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία του 2010 που έγιναν γνωστά από τα Ηνωμένα Έθνη, εκτιμάται ότι το 37,2% των Ινδών ζει κάτω από το εθνικό όριο της φτώχειας, με το 68,7% να επιβιώνει με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου