7 Δεκ 2014

Δείτε καταπληκτικές Φωτό από το εσωτερικό του FIOR DI LEVANTE

Κατέπλευσε χθες στις 16:45 στο λιμάνι της Ζακύνθου το πλοίο FIOR DI LEVANTE, όπου και άνοιξε τις πύλες του στο κοινό για να χαρεί τον διάκοσμο και τα πραγματικά ωραία του σαλόνια. Ένα πολύ ωραίο και άνετο καράβι το οποίο αναμένετε να δώσει περεταίρω ώθηση στον τουρισμό του νησιού μας.


Προηγουμενως ειχε δεσει στο λιμάνι του Πειραιά το FIOR DI LEVANTE, προκειμένου ν 'ανοίξει τις πύλες του και να υποδεχτεί το επιβατικό κοινό που επιθυμούσε να το δει από κοντά. Ο Πρόεδρος της LEVANTE FERRIES κ.Γεώργιος Θεοδόσης και ο Πλοίαρχος του FIOR DI LEVANTE Cpt Κυριάκος Μουζάκης, υποδέχτηκαν τους επίσημους καλεσμένους τους και τους επισκέπτες του πλοίου, το οποίο αργά σήμερα το βράδυ θα αναχωρήσει αρχικά για την Κυλλήνη και στην συνέχεια για την Ζάκυνθο, όπου αναμένεται να καταπλεύσει αύριο. Τα επίσημα εγκαίνια του FIOR DI LEVANTE θα πραγματοποιηθούν στην Ζάκυνθο και το πρώτο εμπορικό δρομολόγιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή το πρωί, από Ζάκυνθο για Κυλλήνη. Όπως τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την επίσκεψη του στο πλοίο

«Σήμερα, είμαστε σε ένα υπέροχο καράβι που αναβαθμίζει την Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ζακύνθου, υπερσύγχρονο, πολύ φιλικό στον ταξιδιώτη, μεγάλο και ασφαλές. Ένα πλοίο το οποίο νομίζω θα δώσει στη Ζάκυνθο ακριβώς αυτήν την ώθηση που χρειάζεται για τον τουρισμό της.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Ακτοπλοΐα και στις ελληνικές θάλασσες, στην προοπτική της τουριστικής ανάπτυξης, στην προοπτική του κλάδου που μας ενδιαφέρει. Έχουμε πάρα πολύ καιρό να δούμε μια καινούρια επένδυση, ένα τόσο σύγχρονο και όμορφο σκάφος να μπαίνει στην Ελληνική Ακτοπλοΐα. Για εμάς είναι μεγάλη η χαρά σε δύσκολες εποχές να μπαίνουν τέτοια καράβια σαν κι αυτό. Αυτό δείχνει ότι ξεπερνάμε σιγά -
σιγά τις φοβίες της επένδυσης, ξεπερνάμε σιγά - σιγά τη συρρίκνωση του Ακτοπλοϊκού έργου και ξαναπάμε στη μεγέθυνσή του.

Και, βέβαια, ξεκινάμε από μια πρωταθλήτρια στον τουρισμό όπως είναι η Ζάκυνθος. Εύχομαι για αυτό κάθε χρόνο και ψηλότερα. Βέβαια, ευχόμαστε στον καπετάνιο και το πλήρωμα “Καλές Θάλασσες” και ο Άη Νικόλας να βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους. Και να εξυπηρετήσουν με ωραία Ζακυνθινή φιλοξενία όλους τους επιβάτες».

Το πολυτελές πορθμειακό πλοίο Fior di Levante , συνολικού μήκους 118,80 μ., πλάτους 20 μ. και βύθισμα 4,75 μέτρα έχει σχεδιαστεί από Έλληνες μηχανικούς (Αρχιτεκντονικό Γραφείο κ.Μολυνδρή), σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Έχει μεταφορική ικανότητα 1.140 επιβατών, ενώ τα γκαράζ του πλοίου εξυπηρετούν 310 ΙΧ αυτοκίνητα ή 32 φορτηγά και 120 ΙΧ αυτοκίνητα. Το tonnage του είναι 3.200 tons και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 19,8 knots και υπηρεσιακή ταχύτητα 18 knots. Θεωρείται ένα τα καλύτερα πλοία του είδους του, σύμφωνα με αρμόδιους ναυτιλιακούς κύκλους, και λαμβάνει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό διεκδικώντας παγκόσμιο τίτλο του πρώτου και ομορφότερου πορθμειακού πλοίου.
Πηγη: ellinikiaktoploia 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου