17 Σεπ 2012

Handelsblatt: η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει!«Μέχρι στιγμής, οι πιστωτές ξεκινούσαν από την αρχή ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ένα βιώσιμο ποσοστό χρέους στο 120,5% του ΑΕΠ το 2020, αλλά κατά την εφημερίδα Handelsblatt, οι πιστωτές της Ελλάδας θεωρούν τον στόχο αυτό ανέφικτο.


Η Ελλάδα θα χρειασθεί να χρηματοδοτηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι αναμενόταν από την τρόικα, καθώς δεν θα κατορθώσει να υλοποιήσει το χρονοδιάγραμμα που θα της επέτρεπε να μειώσει το δημόσιο χρέος της στο συμφωνημένο ποσοστο, κατά τη Γερμανική εφημερίδα.

Βάσει του δεύτερου πακέτου βοήθειας που δόθηκε στην Ελλάδα, προβλεπόταν ότι το ποσοστό του χρέους της χώρας θα μειωνόταν στο 120,5% του ΑΕΠ το αργότερο ως το 2020, ποσοστό που θεωρείται βιώσιμο για μια ευρωπαϊκή χώρα.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, επισημαίνει η Handelsblatt, η Αθήνα θα έπρεπε να έχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,5% του ΑΕΠ της ήδη από το 2014.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα αυτό δεν θα συμβεί πριν το 2016.
Παρά τους "ψιθύρους" των τροϊκανών πάντως, οι ελεγκτές φέρεται ότι επιμένουν σε μέτρα που θα επιτείνουν την ύφεση στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου