3 Σεπ 2014

Μαζεύουμε καπάκια από τα εμφιαλωμένα μπουκάλια για καλό σκοπό!

“Μανία” τείνει να γίνει, σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, η συλλογή των μικρών, πλαστικών πωμάτων από τα εμφιαλωμένα νερά. 


Αυτό ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες καθώς θέλουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα καπάκια και μ’ αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Την ιδέα που είχε μία ομάδα ανθρώπων πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών Κινητικών Αναπήρων Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά, οι οποίοι βρήκαν τον τρόπο να μετατρέπουν τα χιλιάδες πλαστικά καπάκια – ξέρετε εκείνα τα καπάκια που πετάμε με τόσο άνεση στα σκουπίδια ή στον δρόμο πολλές φορές – σε ηλεκτρονικά αμαξίδια.

Καθημερινά, στα γραφεία του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν.Πέλλας, με έδρα την πόλη των Γιαννιτσών, καταφθάνουν μέσα σε χάρτινα κιβώτια και σε τσάντες εκατοντάδες πλαστικά καπάκια.
Στόχος είναι να μαζευτούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες για να αγοραστούν ηλεκτρονικά αμαξίδια και διάφορα άλλα ορθοπεδικά είδη για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αναπήρων Όλων των Παθήσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας “Η Αγία Ειρήνη”. “Μέχρι στιγμής έχουμε συγκεντρώσει 2,5 τόνους από πλαστικά καπάκια και είμαστε πολύ κοντά στο να αποκτήσουμε το πρώτο μας αμαξίδιο. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με μία εταιρία, που τα παραλαμβάνει και αντί να μας δίνει χρήματα, μας αγοράζει ένα ηλεκτρονικό αμαξίδιο ή κάποιο ορθοπεδικό είδος που έχουμε ανάγκη. Όμως, συνολικά, για την απόκτηση ενός αμαξιδίου απαιτούνται περίπου τρεις με τέσσερις τόνοι καπάκια”, δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν.Πέλλας, Δήμητρα Χριστάκη.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και στην όλη προσπάθεια συμμετέχουν ιδιοκτήτες καφετεριών, εστιατορίων και απλοί πολίτες: “Αντί να πετάνε τα καπάκια στα σκουπίδια, ο κόσμος έχει αρχίσει να τα συγκεντρώνει σε κάποια γωνιά του σπιτιού ή του καταστήματος του. Στη συνέχεια, είτε τα φέρνουν στα γραφεία μας, είτε μας τα στέλνουν στα Γιαννιτσά με κούριερ ή το λεωφορείο. Κι εμείς τα συγκεντρώνουμε όλα σε μια αποθήκη. Η ανταπόκριση είναι θερμή και η προσπάθεια μας συνεχίζεται”, πρόσθεσε η κ. Χριστάκη. Ιδιαίτερη ευσυνειδησία δείχνουν και οι μαθητές των σχολείων της περιοχής. “Πρόσφατα επισκέφτηκαν τα γραφεία μας μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο των Γιαννιτσών. Συγκέντρωσαν τα πλαστικά καπάκια και ήρθαν από κοντά για να τα παραδώσουν. Όλοι βοηθάνε για έναν καλό σκοπό. Άλλωστε δεν κοστίζει τίποτα”, τόνισε η πρόεδρος.

Ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας είναι ένα μη κυβερνητικό σωματείο το οποίο ιδρύθηκε το 1999, ενώ το 2008 ιδρύθηκε ο Σύλλογος Αναπήρων Όλων των Παθήσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας “Η Αγία Ειρήνη”. Και τα δύο σωματεία έχουν έδρα το ίδιο γραφείο στα Γιαννιτσά.


Η διεύθυνση είναι: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ & ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ,  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 10 ΤΚ.58100 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ τηλ:23820-24751  τηλ: 23820-24751

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου