3 Οκτ 2012

Σπύρος Σπύρου επιστολή στον Υπουργό Παιδείας με θέμα ΑΕΙ και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων


Με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Κων/νο Αρβανιτόπουλο, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, γνωστοποιεί – αρμοδίως – την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και το ψήφισμα, που αφορά στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, εκφράζοντας ταυτόχρονα και το αίτημα να τύχουν της αρμόζουσας προσοχής τα δυο εκπαιδευτικά ιδρύματα των Ιονίων Νήσων.


Η επιστολή του Περιφερειάρχη

Κύριε Υπουργέ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, στην τελευταία συνεδρίασή του την 29η Σεπτεμβρίου 2012, εκφράζοντας τη βούληση του λαού της Επτανήσου, εξέδωσε ψήφισμα στο οποίο επικαιροποιήται η ανάγκη για την αναβάθμιση των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που έχουν την έδρα τους στην Περιφέρειά μας, δηλαδή του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων νήσων.

Αντιλαμβάνομαι, όπως όλοι μας, τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας λόγω της οικονομικής κρίσης και την ανάγκη για τον επανασχεδιασμό στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αποδεχόμαστε όλοι την αναγκαιότητα της αναδιάταξης των δυνάμεων και τον επανασχεδιασμό, με στόχο τόσο την εξοικονόμηση δυνάμεων και πόρων όσο και τη λειτουργική αναβάθμιση των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, αλλά θεωρούμε ότι αυτό θα πρέπει να συμβεί με συγκεκριμένα κριτήρια και αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, για να αποφευχθούν λάθη και αστοχίες.

Θεωρούμε ότι τόσο το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, συνεχιστής της Ιονίου Ακαδημίας -του πρώτου Πανεπιστημίου της χώρας - όσο και το ΤΕΙ Ιονίων, το οποίο διαθέτει σχολές με μοναδικό γνωστικό αντικείμενο στον Ελλαδικό χώρο, θα πρέπει να ενισχυθούν και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την αναβαθμισμένη λειτουργία τους.

Υπάρχουν μάλιστα οι προϋποθέσεις, για να αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο πνευματικά ιδρύματα της Περιφέρειάς μας, στενή σχέση συνεργασίας τόσο σε προπτυχιακό όσο σε μεταπτυχιακό και ερευνητικό πεδίο.

Ήδη, έχω έρθει σε επαφές τόσο με την Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αναστασία Σαλή Παπασαλή, όσο και με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων,  Ναπολέοντα Μαραβέγια, οι οποίοι αποδέχτηκαν ενθέρμως την προοπτική συνεργασίας των δύο πνευματικών ιδρυμάτων.

Κύριε Υπουργέ

Είμαι πεπεισμένος ότι σας βρίσκει σύμφωνο, η πρωτοβουλία αυτή που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της λειτουργίας των δύο ιδρυμάτων και θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία τους και θα ενισχύετε την προσπάθεια αυτή.

Τέλος, ο κ. Σπύρου απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας την απόφαση - Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, καθώς και της εισήγησή του για το θέμα, τα οποία κοινοποίησε και στους βουλευτές των Ιονίων Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου