13 Σεπ 2012

Χωρίς αποτέλεσμα η συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας για την Χρυσή Αυγή


Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έληξε η συνεδρίαση η Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για τη Χρυσή Αυγή.
Οι βουλευτές που συμμετείχαν στην Επιτροπή δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προκλητικών ενεργειών των βουλευτών της χρυσής Αυγής


 Η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας οδηγήθηκε στο φιάσκο ύστερα από την απόφαση του Ν. Μιχαλολιάκου να απαγορεύσει στον βουλευτή του, Π. Ζησιμόπουλο να συμμετάσχει στη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα η συζήτηση να διεξαχθεί μόνον μεταξύ των βουλευτών των υπολοίπων κομμάτων και να περιοριστεί σε... φιλολογικά ενδιαφέροντα για το τι συνιστούν φαινόμενα βίας.

Τελικώς, ύστερα από πρόταση του προεδρεύοντος, Χρ. Μαρκογιαννάκη, αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον πρόεδρο της Βουλής η σύγκληση προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης των πολιτικών αρχηγών, να καταδικαστούν τα φαινόμενα βίας στα οποία εμπλέκονται βουλευτές της Χρυσής Αυγής και προσωπικά ο κ. Μιχαλολιάκος ως επικεφαλής του κόμματος και να απευθυνθεί σύσταση να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

Σημειωτέον ότι η πρόταση υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», εξαιτίας του γεγονότος ότι απουσιάζει από το ψήφισμα η λέξη «ρατσιστική βία», ενώ το ΚΚΕ επίσης δήλωσε «παρών» και πρότεινε να επαναξιολογηθεί το όλο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου