23 Αυγ 2014

Καλώς ήρθατε στη Ζάκυνθο, δείτε τα αξιοθέατα του νησιού μας

Καθώς ο επισκέπτης έρχεται στο νησί της Ζακύνθου, αναρωτιέται που να πάει και τι να δει, διότι η Ζάκυνθος δεν είναι μόνο οι κρυστάλλινες παράλιες και το ναυάγιο, αλλά έχει και αλλά πολλά αξιοθέατα που ο επισκέπτης μπορεί να δει και να απόλαυση.


Ο ναός του Αγίου Διονυσίου
Μπαίνοντας στην πόλη της Ζακύνθου, θα δείτε στην παράλια τον ναό του Αγίου Διονυσίου και το Εκκλησιαστικό Μουσείο, πάνω από την πόλη δεσπόζει το Κάστρο. 



Μουσείο Διονυσίου Σολωμού
και Επιφανών Ζακυνθινών



Στη πλατεία Σολωμού υπάρχει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακυνθινών, που στεγάζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Ιστορικό Αρχείο Ζακύνθου και το Μουσείο Κατοχής και Εθνικής Αντίστασης, και βέβαια πηγαίνοντας στη πλατεία Αγίου Μάρκου μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο Διονυσίου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθινών .

Αξιοθέατο του όρμου του Λαγανά αποτελεί το παραθαλάσσιο μνημείο του Αντρέ Βεζάλ, βέλγου γιατρού των Αναγεννησιακών χρόνων, 'πατέρα της ανατομίας' , η Βασιλική του
Πηγή του Ηροδότου
Παντοκράτορος, που χτίστηκε από τη βυζαντινή αυτοκράτειρα Πουλχερία και η Λίμνη Κεριού, οπού βρίσκεται η Πηγή του Ηροδότου και ευδοκιμεί το μοναδικό εντομοφάγο φυτό Urticularia.


Επίσης, αξιόλογα είναι η σπηλιά του Δαμανιού και τα Δώδεκα Πηγάδια, στην περιοχή του Ανδρονιού, η Μονή Υπεραγάθου, η Μαύρη Σπηλιά στην Καλλιθέα, ο Κάτω Λάκκος, βαθύ κυκλικό κομμάτι περιστοιχισμένο από βράχους πιθανώς λόγω κατάρρευσης οροφής σπηλαίου όπως και οι μυκηναϊκοί τάφοι στο Καμπί.
Στην ανατολική Ζάκυνθο ενδιαφέρον προκαλούν το Βερτζάγειο Λαογραφικό Μουσείο στο χωριό Πηγαδάκια, η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, οι Γαλάζιες Σπηλιές στο ακρωτήριο Σκινάρι, και το θαλάσσιο σπήλαιο Δραγκουνάρα.
Για οποίες άλλες απορίες έχετε μπείτε στις σελίδες μας για περισσότερες πληροφορίες.  
Μυκηναϊκός τάφος στο Καμπί


Μυκηναϊκός τάφος στο Καμπί

Μυκηναϊκός τάφος στο Καμπί

Η σπηλιά του Δαμανιού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου