5 Δεκ 2014

Επί τέλους έρχεται αύριο το Fior di Levante

Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα αναμένεται να μπεί στο λιμάνι της Ζακύνθου το νέο πλοίο Fior di Levante της εταιρείας Levante ferries του Γιώργου Θεοδόση.


Είναι μια μεγάλη μέρα για τις ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες  καθώς το πλοίο αυτό θεωρείται από αρμόδιους ναυτιλιακούς κύκλους, ώς ένα από τα καλύτερα που έχουν κατασκευαστεί στο είδος του και μάλιστα για τον σχεδιασμό του λαμβάνει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό και διεκδικεί παγκόσμιο τίτλο του πρώτου και ομορφότερου πορθμειακου πλοίου.

Τον σχεδιασμό έκαναν σπουδαίοι Έλληνες μηχανικοί και η μετασκευή του έγινε στα ναυπηγεία της COSCO στην Κίνα. Έχει συνολικό μήκος 118.80 μέτρα, πλάτος 20 μέτρα και βύθισμα 4.75 μέτρα.

Το tonnage του  είναι 3200 tons και αναπτύσει μέγιστη ταχύτητα 19.8 knots και υπηρεσιακή ταχύτητα 18 knots. Eχει μεταφορική ικανότητα 1140 επιβάτες και τα γκαράζ του πλοίου εξυπηρετεί 310 ι.χ. αυτοκίνητα ή 32 φορτηγά και 120 ι.χ. αυτοκίνητα.

Με μεγάλη διαφημιστική καμπάνια που τρέχει από σήμερα η πλοιοκτήτρια εταιρεία καλεί τους ζακυνθινούς να γνωρίσουν το πλοίο στον αγιασμό και την δεξίωση που θα ακολουθήσει αμέσως μετά την αφιξή του στη Ζάκυνθο το βράδυ του Σαββάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου