8 Οκτ 2014

Μη μου τους Ζακυνθίους τάραττε

Όλα τα χε η Μαριώρη ο φερετζές της έλειπε, λέει το λαϊκό ρητό, ομοίως ημών
 και υμών των εν Ελλάδι και δη επί της νήσου Ζακύνθου κατοικούντων, μη διδασκομένων απ τις ανοησίες του πρόσφατος παρελθόντος που εμείς επιλέξαμε και στηρίξαμε, παραμένοντας αιωνίως και τουμπανίως ανεπίδεκτοι μαθήσεως!!!


«Πρώτο»: Κι έχουμε και λέμε αρχές Οκτώβριου  κι ο Λαγανάς είναι «κλειστός» δημιουργώντας ένα οικονομικό χάος στους εκεί επιχειρηματίες αλλά και πρόβλημα – πέραν της δυσφημήσεως του νησιού – σε όλο το νησί, διότι κάποιοι όταν λένε ΖΑΚΥΝΘΟΣ νομίζουν ότι είναι μόνο ο Λαγάνας.

Οπότε τώρα σκέφτηκαν οι Λαγανίσιοι να γυρίσουν σελίδα στη περιοχή τους, για τον λόγο αυτό μαζεύτηκαν οι κάτοικοι και επιχειρηματίες του εν λόγο μέρους και ζήτησαν τη συνδρομή του Δήμου και της Αστυνομίας.
Θέλουν «λένε» να αφήσουν πίσω την κακή εικόνα που μέχρι σήμερα διαφήμιζε αρνητικά το νησί, περιορίζοντας τα χρόνια προβλήματα της παραβατικότητας που κάνουν την εμφάνισή τους, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπράβο τώρα στο τέλος της σεζόν το θυμηθήκαν, τώρα που εκτός από τα «περίφημα CLUB», όλου οι άλλοι εκεί επαγγελματικά δραστηριοποιούμενοι έφτασαν στα όρια τις καταστροφής. Συγχαρητήρια κύριοι!!! Θα κλείσουν άραγε αυτά τα «CLUB»:::

«Δεύτερο»: Μετά έχουμε το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στη Χώρα διότι όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται εντός αυτής, λες και δεν υπάρχουν κτίρια – και μάλιστα δημόσια – στα περίχωρα – βλέπε παλιό νοσοκομείο - ή έστω στα κοντινά δημοτικά διαμερίσματα – βλέπε παλιό αεροδρόμιο - για να φιλοξενήσουν υπηρεσίες όπως η εφορία, το υγειονομικό, ταμεία του δήμου, μηχανολογικό και άλλες πολλές που οι περισσότερες πληρώνουν νοίκι για τη στέγαση τους, την ιδία στιγμή που το Υπουργείο Οικονομικών βάζει θηλιά στου πολίτες με τους επαίσχυντους ΕΜΦΙΑ και άλλους ανήθικους και παράλογους φόρους. Εάν οι υπηρεσίες ήταν εκτός δεν θα ανακούφιζαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων, μιας και τεράστιους χώρους στάθμευσης έχουν και δεν βρίσκονται στο κέντρο και το κυριότερο είναι δημόσια κτίρια! 
Να σημειώσουμε εδώ ότι πάνω από 300.000 ευρώ, ετησίως, δίνει το κράτος για να στεγάζει τις υπηρεσίες του σε ακίνητα ιδιωτών της Ζακύνθου, γεγονός που δείχνει την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος που γίνεται.

«Τρίτο»: Το λιμάνι που όλο το καλοκαίρι στην ουσία παραμένει ανενεργό και αντί να είναι πόλος ανάπτυξης, είναι γεμάτο σκουπίδια, κυρίως στις γωνιές του και συγκεκριμένα στον Άγιο Διονύσιο, επίσης στον Άγιο Νικόλα του Μόλου αλλά και μπροστά από το τουριστικό περίπτερο.
Γιατί τόσα χρόνια δεν έχει μεταφερθεί το εμπορικό λιμάνι στα «Λαζαρέττα» για να γίνει το σημερινό μια τεραστία μαρίνα που θα έδινε πλούτο στον τόπο χειμώνα και καλοκαίρι, μιας και η Ζάκυνθος – απ΄ότι λένε οι ειδικοί – είναι ιδανικό μέρος για την φιλοξενία των κότερων σε ετήσια βάση;

Πότε απαιτήσαμε ή έστω ακούσαμε τους τοπικούς άρχοντες να αναφέρονται σε αυτό με όραμα και ρεαλιστικό σχέδιο για την ανάπλαση του, για να μη μιλήσω για το φάντασμα της παλιάς «αμαρτωλής» μαρίνας που κατάντησε «Κατίνα»!

«Τέταρτο»: Η δημοτική αρχή σκέφετε λέει να θέσει τέλος στους γάμους που τελούνταν μέχρι σήμερα σε διάφορες τουριστικές περιοχές του νησιού εκτός του δημαρχείου, δίνοντας ένα γερό χτύπημα στη δραστικότητα αυτή που απέφερε σημαντικά έσοδα στον τόπο, και μάλιστα θα αυξήσει τα τέλη του γάμου αποσκοπώντας στην αύξηση των εσόδων του δήμου, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι έτσι στην ουσία τα μειώνουν διότι θα μειωθούν και οι γάμοι.
Οι τουρίστες που παντρεύονται στη Ζάκυνθο, συνδυάζουν τις διακοπές τους με την ομορφότερη ημέρα της ζωής τους, πληρώνουν πολύ λιγότερα χρήματα (ένας γάμος στη Βρετανία μπορεί να κοστίσει μέχρι και 25.000 ευρώ, ενώ στο νησί μας φτάνει έως τις 5.000 ευρώ!) και η διαδικασία για την πιστοποίηση του γάμου είναι πιο απλή.

Στο νησί γίνονται πολιτικοί, χριστιανικοί και καθολικοί γάμοι, ενώ εκτός από τους Βρετανούς, έρχονται ζευγάρια από τη Ρουμανία, την Τσεχία, την Αυστραλία, τη Βραζιλία και την Αμερική! Συμπερασματικά, οι γάμοι συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη της Ζακύνθου και έτσι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το είδος τουρισμού.


Κάποιος μπορεί να αναφέρει χίλια ακόμα κι όμως όλοι εμείς οι κάτοικοι αυτού του τόπου σφυρίζουμε αδιάφορα, λες και όλα αυτά που αναφέρονται πιο πάνω αλλά και τα όλα όσα δεν αναφέρονται, δεν μας αφορούν, πότε επιτέλους θα βάλουμε μυαλό, πότε θα αντιδράσουμε άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου