5 Σεπ 2014

Σάλος στη Ζάκυνθο από το έκτρωμα άγαλμα που έστησαν στη πλατεία Σολωμού

Σάλος από το άγαλμα έκτρωμα της πλατειάς Σολομού, έχει δημιουργηθεί στη κοινωνία της Ζακύνθου από όλους όσους το έχουν μέχρι στιγμής δει, ζακυνθινούς και τουρίστες ενώ σφοδρή ήταν η αντίδραση του μητροπολίτη Δωδώνης για το τερατούργημα αυτό.


Θα έπρεπε κάνεις να δει από κοντά κατά τη τελετή των αποκαλυπτήριων του εκτρώματος, τους μορφασμούς των παρευρισκομένων, ο βουλευτής κ. Κοντονής μετά από την αρχική έκπληξη του, συγκρατούσε με δυσκολία τα γέλια, οι ιερείς με πρώτο τον  μητροπολίτη Δωδώνης σοκαριστήκαν, ενώ ο δήμαρχος που το αποκάλυψε είχε χλωμιάσει, ο μονός απαθής ήταν ο βέλγος πρέσβης.

Μάλιστα ο μητροπολίτης Δωδώνης, πήρε κατά μέρους τον δήμαρχο και του τα έψαλε κατά πως φαινόταν και αργότερα έστειλε δημοσίως το μήνυμα προς όλους τους υπευθύνους, ώστε να μεριμνήσουν για την άμεση απομάκρυνση του «έργου τέχνης».

Αλλά και οι αντιδράσεις των απλών πολιτών ήταν άκρος αρνητικές για το έκτρωμα αυτό. Μάλιστα κάποιος ακουστικέ να λέει «φέρτε μου ένα σιδηροπρίονο να του κόψω το πουλί», ενώ άλλος είπε «Μπορεί κάποιος να μου πει ποσά φορτηγά μ@λ@κ@ς  πρέπει να ήταν αυτός ,που είχε τη φαεινή ιδέα να αναγκάζομαι εγω και ο καθένας ,η ακόμη χειρότερα ,τα παιδάκια που παίζουν εκεί γύρω, να βλέπουν αυτό το έκτρωμα με τα α@#%&%α  φάτσα κάρτα»
Και το καλύτερο που ακούστηκε ηταν «πάλι είμαστε πρωτοπόροι οι Ζακυνθινοί μετά από τόσα χρόνια καταφέραμε κι ανακαλύψαμε το πουλί του Βεζάλ».

Και η ιστορία θα έχει και μέλλον, δηλαδή θα έχουμε θέμα να ασχολούμεθα για καιρό.


2 σχόλια:

  1. Ας απομακρύνει πρώτα απο τον Άγιο Διονύσιο τον Ουσακώφ, που σκότωνε κόσμο για λογαριασμό της Τσαρίνας και μετά ας μιλήσει για τον Βεζάλ.
    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Ουσακωφ πολεμουσε...τους Τουρκους...εισαι φιλοτουρκος;;Να πας στο μαυσωλειο του Κεμαλ τότε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου