27 Αυγ 2014

Η ομιλία του Παύλου Κολοκοτσά προ το κοινό αμέσως μετά την ορκωμοσία του

Σήμερα ενώπιον σας ορκιστήκαμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο Ζακυνθινός λαός με την ψήφο του στις 25 Μαΐου
Ορκιστήκαμε να κάνουμε πράξη αυτά που προεκλογικά υποσχεθήκαμε. Δεν είμαστε μάγοι. Τα προβλήματα πολλά, ο δρόμος ανηφορικός και δύσκολος. 


Όμως! δεσμευτήκαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να μοιραστούμε τις ευθύνες μας και να δώσουμε την μάχη. – Την μάχη για την Ζάκυνθο – μια μάχη που θα διαρκέσει πέντε χρόνια.
Δεσμεύτηκα με ένα συμβόλαιο τιμής και υποσχέθηκα στον Ζακυνθινό λαό ότι δεν θα τον προδώσω.
Σε αυτά τα πέντε χρόνια καλούμεθα να υλοποιήσουμε κατά γράμμα το πρόγραμμά μας, για να πραγματοποιηθεί το όραμά όλων : Να ξαναγίνει η Ζάκυνθος το «φιόρο του λεβάντε». Οφείλουμε να εργαστούμε και θα εργαστούμε σκληρά ! για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών για την αισθητική, την τάξη, την καθαριότητα, την ασφάλεια των πολιτών  και των επισκεπτών μας,  για να αποκτήσει και πάλι ο τόπος μας, ο τόπος του πολιτισμού, της ποίησης, της τέχνης και της φιλοξενίας, την αίγλη που έχει χάσει τόσα χρόνια και να αλλάξει η κακή εικόνα που δυσφήμησε την Ζάκυνθο και τους Ζακυνθινούς.
Τα τραγικά λάθη και η αδιαφορία που κακοποίησαν τον τόπο μας είναι παρελθόν. Θα γίνουμε και πάλι περήφανοι για τον τόπο μας.
Όπως είχα πολλές φορές πει η κατάσταση, ευτυχώς, είναι ακόμη αναστρέψιμη, αν όλοι μαζί ενωμένοι, με δύναμη, πίστη, θάρρος και αποφασιστικότητα δουλέψουμε σκληρά. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προλάβουμε να πραγματοποιήσουμε επιτέλους τα απαιτούμενα έργα πνοής για να δημιουργηθούν οι προοπτικές για βιώσιμη και ποιοτική ανάπτυξη.
Θα επιδιώξουμε στενή συνεργασία με όλους οι οποίοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν για την σωτηρία του τόπου μας.
Ο Βουλευτής, ο Αντιπεριφερειάρχης,  η αντιπολίτευση μείζονα και ελάσσονα, η Ιερά Μητρόπολη και όλοι οι φορείς και παράγοντες της Διοίκησης όπως η Αστυνομία, η Ασφάλεια, το Λιμεναρχείο, το Λιμενικό ταμείο, το Δασαρχείο, η Κτηματική υπηρεσία, ο φορέας διαχείρισης του Εθνικού θαλάσσιου πάρκου και άλλοι, πιστεύω, έχουν και πρέπει να έχουν ένα κοινό στόχο να αλλάξει η ταλαιπωρημένη για πολλά χρόνια πατρίδα μας.
Βούλησή μου είναι η σύνθεση απόψεων και θέσεων απ’ όπου και αν προέρχονται.
Στο δύσκολο έργο για την ανασυγκρότηση του τόπου μας, της Ζάκυνθος, για εμάς δεν υπάρχουν χρώματα, μικροπολιτικές σκοπιμότητες, καιροσκοπισμός, εγωισμός ή ανταγωνισμός. Υπάρχει μόνο το όραμα μας, που πιστεύουμε ότι είναι και πρέπει να είναι όραμα όλων των Ζακυνθινών:
-    Να αναβαθμίσουμε την εικόνα του Νησιού και να αποκαταστήσουμε τη φήμη του.
-    Να δημιουργήσουμε στοχευμένες και σωστές υποδομές για ολοκληρωμένη ανάπτυξη
-    Να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής του Δημότη
Για να υλοποιηθούν οι στόχοι μας : 
Α. θα δουλέψουμε για την αναδιάρθρωση των Διοικητικών δομών
Β. Θα αρχίσουν να υλοποιούνται οι κοινωνικοί σχεδιασμοί του προγράμματος μας οι οποίοι εστιάζονται στην αλληλεγγύη.
Γ. Θα αρχίσει ο περιβαλλοντικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, ο οποίος περιλαμβάνει και έργα πνοής όπως  η επίλυση του θέματος διαχείρισης των απορριμμάτων,  η ανάπλαση της Αλ. Ρώμα, της παραλιακής και της παραθαλάσσιας ζώνης από το Ξενία μέχρι την στροφή του Ακρωτηρίου, η ποιοτική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και υποδομών της πλάζ του ΕΟΤ, η Δημιουργία ποδηλατοδρόμου,  η ανάπλαση της παράκτιας ζώνης, γραμμή αιγιαλού και παραλίας της ίδιας περιοχής για τους λουόμενους, η ανάπτυξη δικτύου πεζοδρόμων και πεζοδρομίων, με πρώτη προτεραιότητα την κατασκευή πεζοδρομίων στα Λαζαρέτα και Κρυονέρι, η δημιουργία προβλήτας κρουαζιερόπλοιων και μαρίνας και άλλα σημαντικά για να αλλάξει η εικόνα του Νησιού μας.
Δ. Αμεσα με συγκεκριμένες ενέργειες οι οποίες προβλέπονται στο πρόγραμμά μας, θα συνδράμουμε την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Τέλος για την οικονομία και την ανάπτυξη, στοχευμένα και οργανωμένα και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και σύνθεση απόψεων όπως προανέφερα, θα υλοποιήσουμε τις δράσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα μας,  για να στηρίξουμε τους τρείς βασικούς και καίριους για την οικονομία μας πυλώνες Γεωργία, Κτηνοτροφία και Τουρισμό.
Για να πετύχουμε απαιτείται ενότητα και κοινωνική συναίνεση.
Οι συνεργάτες μου και εγώ προσωπικά, ταπεινά αλλά με τόλμη και αποφασιστικότητα, θα δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα ήθη και οι πρακτικές όλων μας, όλων όσων έχουν ταχθεί να υπηρετήσουν τις τύχες των πολιτών και του Δημόσιου συμφέροντος. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι η συνεργασία μας θα είναι αγαστή.
Πιστεύω ακόμη ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι, απαλλαγμένοι από κομματικές σκοπιμότητες, θα συμβάλλουν στην ανόρθωση του τόπου μας. Ήδη δώσαμε τη μάχη για τον ΕΝΦΙΑ και την κερδίσαμε.
Ήδη το θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων βρήκε τη λύση του και προχωράμε. Ολοι μαζί ενωμένοι και από αύριο στη Μάχη!!! Με ενότητα και κοινωνική συναίνεση θα την κερδίσουμε.

Σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου