21 Ιουλ 2014

Πουλάνε το αεροδρόμιο Ζακύνθου με δραματικές επιπτώσεις στον τουρισμό

ΤΑΙΠΕΔ: Προς πώληση το αεροδρόμιο της Ζακύνθου και αλλά περιφερειακά, αυτό θα συμβάλει στο να φτάσουν στα ύψη οι τιμές των low cost εταιριών όπως οι Easy Jet και η Ryan Air, από το “χαράτσι” υπέρ των ιδιωτών επενδυτών που θα πάρουν την εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων.


Εκτός από της Ζακύνθου τα αλλά  περιφερειακά αεροδρόμια που θα πουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ για 50 ολόκληρα χρόνια και μεταξύ των οποίων είναι της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας, του Ακτίου, της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης, και των Χανίων.

Αυτό αναμένεται να εκτινάξει τις τιμές των low cost εταιριών το χαράτσι υπέρ των ιδιωτών επενδυτών που θα πάρουν την εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και της Ζακύνθου.


Διότι θα υπάρξει επιβολή τέλους ανά επιβάτη, που θα αντικαταστήσει το “σπατόσημο” που, μέχρι σήμερα, επιβάρυνε μόνο το Ελ Βενιζέλος και τις εσωτερικές πτήσεις.
Στο Καράτσι  που θα επιβάλλουν θα είναι 12 ευρώ για όλους τους επιβάτες εντός κι εκτός ζώνης Σένγκεν, ενώ το συνολικό ποσό ανά επιβάτη θα φτάνει τα 20 ευρώ.

Αυτό όπως είναι λογικό, θα εκτινάξει πολύ το κόστος των εισιτηρίων αυτών, τα οποία σήμερα κυμαίνονται από 20 – 100 ευρώ ανά άτομο, και σαφώς θα βάλει μπουρλότο στις προσφορές για παρακρατήσεις που αποτελούσαν κράχτη των εταιριών.

Για τον λόγο αυτό η Easy Jet και η Ryan Air αποφεύγουν επί δύο δεκαετίες την προσέγγιση στην Αθήνα.


Βέβαια για τους εργαζόμενους οι παραχωρησιούχοι των περιφερειακών αεροδρομίων θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διατηρήσουν το υφιστάμενο προσωπικό με τους ίδιους όρους εργασίας, δηλαδή τριτοκοσμικές αμοιβές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου