18 Ιουλ 2014

Κοντονής: Για αγοραπωλησία στα ορεινά, αιγιαλό και τίτλους ιδιοκτησίας

Ο Βουλευτής Σταύρος Κοντονής ο οποίος μιλώντας για την μεγάλη αγοραπωλησία των 14000 στρεμμάτων στα ορεινά είπε πως η όλη υπόθεση δεν είναι άσχετη με το νόμο περί αιγιαλών που προωθεί η κυβέρνηση και σύνδεσε την υπόθεση με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και σημείωσε πως οι τίτλοι κτήσης δεν μπορεί να στηρίζονται σε οθωμανικά φιρμάνια ή σε βενετσιάνικα έγγραφα. Επίσης αναφέρθηκε και στις δασικές εκτάσεις που έχουν καεί και είναι αναδασωτέες για τις οποίες είπε ότι θα ελεγχθεί η δασική υπηρεσία.Μιλώντας στη ζακυνθινή εφημερίδα «Ερμής» ο βουλευτής Ζακύνθου κ. Σ. Κοντονής είπε πως πριν από λίγα χρόνια η ελληνική κοινωνία και η τότε κυβέρνηση της ΝΔ είχε κλυδωνιστεί από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Και συνέχισε λέγοντας
«Αυτό το σκάνδαλο ξεκίνησε από το γεγονός πως κάποιοι επικαλούνταν ως τίτλους κτήσης τα οθωμανικά φιρμάνια. Αυτό αν έχουν σκοπό να το μεταφέρον εδώ με τον βενετσιάνο κατακτητή να το ξεχάσουν. Εμείς ελέγχουμε αυτή την αγοραπωλησία και λέω πως αν στηρίζεται σε τέτοιους τίτλους κτήσης μιλάμε για ολοκληρωτική απάτη. Είναι αδιανόητο το 2014 να συζητάμε για τίτλους κτήσης του 1700. Αυτά δεν τα σηκώνει η κοινή λογική και δεν έχουν συνέχεια στο καθεστώς της κυριότητας γιατί υπάρχει ο αστικός κώδικας. Αν κάποιοι νομίζουν πως έτσι μπορούν να απαλλοτριώσουν δημόσια γη ή να κάνουν επενδύσεις σε εκτάσεις που κάηκαν πριν από 2 χρόνια θα το δούμε» δήλωσε ο κ. Κοντονής και συμπλήρωσε για τα δασικά εδάφη: «Πρέπει να ελεγχθούν όλα τα έγγραφα που προσκομίστηκαν στη συμβολαιογράφο που έκανε τα συμβόλαια για να γίνει η αγοραπωλησία. Αν υπάρχουν έγγραφα δημοσίων υπηρεσιών που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καταλαβαίνετε τι θα γίνει!».

Σε ερώτηση που του έγινε εάν κινδυνεύουν από αυτή την αγορά οι ακτές σε Ναυάγιο σε Πόρτο Βρώμη, ο Βουλευτής είπε ότι από τη στιγμή που άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου με τη λεγόμενη αξιοποίηση, θα βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις.

Αναλυτικά ο κ. Κοντονής για το νόμο που φέρνει η κυβέρνηση για τις παραλίες είπε: ««Η περίπτωση του αιγιαλού εντάσσεται στο γενικότερο ξεπούλημα του δημοσίου χώρου. Από τη μία είναι οι δημόσιες επιχειρήσεις και μάλιστα στρατηγικού χαρακτήρα και κερδοφόρες για την ελληνική οικονομία και από την άλλη η εκχώρηση μεγάλων εκτάσεων που παραχωρούνται σε ιδιώτες ,και είναι παραθαλάσσιες ή ακίνητα του ελληνικού δημοσίου.


Εμείς κρίνουμε πολιτικές κι αν είναι κάτι που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας ενός τόπου εμείς δεν θα κλείσουμε τα μάτια και θα κάνουμε το σωστό. Το λέω γιατί το ίδιο θα κάνουμε με τους αιγιαλούς. Αυτή η ιστορία είναι συνέχεια του περσινού τουριστικού νομοσχεδίου που επιτρέπει να γίνονται τερατουργήματα σε χώρους όπως οι παραλίες, οι δασικές εκτάσεις ακόμα και αρχαιολογικοί χώροι! Για το θέμα υπάρχουν αντιδράσεις ακόμα και από βουλευτές της ΝΔ και η κατάσταση ξεπερνά κάθε όριο τήρησης του συντάγματος και των κοινοβουλευτικών θεσμών. Τα φέρνουν στα θερινά τμήματα της Βουλής που ασχολούνται με θέματα ήσσονος σημασίας και όχι με μείζονος. Έτσι ελέγχουν την πλειοψηφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου