20 Αυγ 2013

Στο 1,47€ αναμένετε η τιμή της σταφίδας γία το 2013

Η φετινή κατώτερη τιμή εκκίνησης πώλησης της κορινθιακής σταφίδας εσοδείας 2013 θα διαμορφωθεί στα 1,47 ευρώ το κιλό, σύμφωνα με όσα μας πληροφορεί  η ΕΑΣ Νεμέας, λόγω της ανοδικής πορείας που σημειώνει η πώληση του συγκεκριμένου προϊόντος στις αγορές του εξωτερικού.


Και συμβουλεύει τους παραγωγούς κατά τη φετινή περίοδο συγκομιδής κορινθιακής σταφίδας οτι δεν πρέπει να αφήσουν τις φήμες περί πτώσης της τιμής της να τους επηρεάσουν και να προχωρήσουν σε δέσμευση της παραγωγής τους, καθώς πρόκειται για διαδόσεις των κερδοσκόπων που συνειδητά προσπαθούν να υποβαθμίσουν το προϊόν, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας προς δικός τους όφελος.

Άλλωστε απ’ ότι φαίνετε φέτος υπάρχει μειωμένη παραγωγή στις περισσότερες χώρες που παράγουν κορινθιακή σταφίδα και καλύπτουν τη ζήτηση της ΕΕ με εισαγωγές από Τρίτες Χώρες, και κυρίως από Τουρκία, ΗΠΑ, Ιράν, Ν. Αφρική και Χιλή

Ο χρόνος πραγματοποίησης του μεγαλύτερου μέρους των ελληνικών εξαγωγών και επίτευξης της καλύτερης τιμής στις διεθνείς αγορές, είναι η περίοδος από τον Σεπτέμβριο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου (για την προετοιμασία των Χριστουγεννιάτικων cakes) και μέχρι το Πάσχα


Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της κορινθιακής σταφίδας διακινείται κυρίως στη Μ. Βρετανία, όπου χρησιμοποιείται στην παρασκευή μπισκότων και κέικ και άλλων προϊόντων ζαχαροπλαστικής .

1 σχόλιο:

  1. 1,47 ευρώ είναι 500 χρυσές δραχμές
    Τόσο την πουλήσαμε το 1999 τι διαφορά υπάρχει από τότε μέχρι τώρα.
    Μας βούλιαξαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου