27 Ιουλ 2014

«Γάιδαρος» γεννήθηκες «Γάιδαρος» θα πεθάνεις σκάσε και μη μιλάς!!!

Ποιος μου κλέβει καθημερινά την ευτυχία του να ζω ως ένας απλός άνθρωπος;
Άραγε στη καθημερινότητα μας τι ζητάμε; Παλάτια, κότερα κι αεροπλάνα; Ε όχι δα, λίγο φαγάκι, καμιά βορτούλα με φίλους ή οικείους, άντε έστω και μονοί… και τα προς το καθημερινό ζην, τα μικρά βαλάντια.


Ποιος όμως μας τα κλέβει – διότι περί κλοπής πρόκειται – το έχετε σκεφτεί ποτέ;
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μέντιουμ η προφήτης για να απαντήσει το αυτονόητο, βεβαίως οι έχοντες την ευθύνη της θεσπίσεων των νόμων, δηλαδή οι βουλευτές που νομιμοποιούν μια κυβέρνηση, που με τη σειρά της τους υποχρεώνει να υπακούουν σε νομοσχέδια, στηρίζοντας τα εντός του κοινοβουλίου, που πολλάκις δεν τα έχουν καν διαβάσει και τα υιοθετούν ψηφίζοντας τα, καθιστώντας τα νόμους – ανήθικους – του κράτους.

Τα παραδείγματα άπειρα που μπορεί κάνεις εις αυτά να ανατρέξει, όπως πχ τη χρηματοδότηση των τραπεζών, για τις οποίες πληρώσαμε τα κερατιάτικα μας, χωρίς αυτές με τη σειρά τους να ρίξουν στην αγορά ούτε ένα ψίχουλο, αλλά αντιθέτως εν μέσω κρίσης οι τραπεζίτες να γίνονται κροίσοι στο σβέρκο του Ελληνικού λαού με τα λεφτά του λαού.

Άλλο τρανταχτό παράδειγμα οι τεχνικές – κατασκευαστικές εταιρίες  - που ω του θαύματος οι ιδιοκτήτες τους κατέχουν κατά κόρον ένα μέσο επικοινωνίας και μάλιστα πανελλήνιας εμβέλειας – βλέπε τηλεόραση με «ανεξάρτητους και ελεύθερα σκεπτόμενους δημοσιογράφους» - και το οποίο είναι καταχρεωμένο αλλά παρ΄όλα αυτά οι τράπεζες συνεχίζουν να χρηματοδοτούν.

Για να μην αναφερθούμε και στο γνωστό…. «Μεγάλο κεφάλαιο» - με τους παχουλούς τραπεζικούς λογαριασμούς κάποιων -  που με την ησυχία του απολαμβάνουν τους καρπούς των… «κόπων τους»????... μεταφέροντας τα σε ξένες τράπεζες, τα χρήματα που ένας θεός ξέρει εάν τους ανήκουν, ενώ αυτοί με τη σειρά τους δεν φορολογούνται, με τις ευλογιές της κυβέρνησης.

Και δε ξέρω – ή μάλλον ξέρω αλλά δεν έχω αποδείξεις -  σε τι άλλο να αναφερθώ στα λαμόγια του δημοσίου που όταν σε βρουν σε ανάγκη σε διαλύουν – προσφάτως έχουν δημοσιοποιηθεί ιστορίες καθημερινής τρέλας -  σε γνωστούς που μέχρι χθες δεν είχαν παντελόνι να φορέσουν και ξαφνικά βρέθηκαν μες΄τη χλιδή;
Ή στην ομολογία του Ιταλού πρωθυπουργού κ. Ματέο Ρέντση ότι: «Η Ελλάδα σώθηκε, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, οι οποίες ήταν εκτεθειμένες»
Η Ελλάδα κύριε Ρέντσι μου σώθηκε, οι Έλληνες όμως;

Είναι πολλά που μπορώ να πω ακόμα, αλλά δεν θα πω γιατί αισθάνομαι «Γάιδαρος», διότι ο κόσμος υποφέρει και δεν αντιδρά, υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που με το ζόρι τρώνε, χιλιάδες που δεν έχουν ούτε ευρώ στο πορτοφόλι τους και άλλοι τόσοι που ντρέπονται να βγουν από το σπίτι τους, παρ όλα αυτά δεν αντιδρά ο κόσμος…. Μα τόσο «Γάιδαρος» να είμαι εγώ, που δεν καταλαβαίνω το γιατί;
  
Κι όμως η ΔΕΗ ανεβαίνει, τα χαράτσια επιμένουν τα καύσιμα στα ύψη και ο τιμάριθμος να καλπάζει, η αγοραστική ικανότητα του Έλληνα στο ναδίρ, την ώρα που οι απαιτήσεις του κράτους των λαμογίων είναι στο ζενίθ.

«Γάιδαρε ε Γάιδαρε»!!!

Ε ναι είμαι γαϊδούρι….


( Ως υστερόγραφο θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το συμπαθέστατο και πανέξυπνο τετράποδο, που το υποβιβάζω συγκρίνοντας το με τον εαυτό μου. Συγγνώμη γαϊδουράκι μου!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου