30 Οκτ 2013

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΥπΑΑΤ): «Τη παρασκευη θα δοθεί η Ενιαία Ενίσχυση των αγροτών»

Πληροφορίες από το ΥπΑΑΤ αναφέρουν ότι η πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας


Προσπάθεια αυτή την φορά να μην υπάρξουν παρατράγουδα με την μεγάλη πληρωμή της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης ύψους 1,1 δισ. εκατ. ευρώ φαίνεται ότι καταβάλει το ΥπΑΑΤ.

Την ίδια στιγμή ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα είναι να προλάβει να την πραγματοποιήσει έως το τέλος Οκτωβρίου όπως είχε εξ' αρχής «υποσχεθεί».
Σύμφωνα με τα τελευταία νέα από πηγές του ΥπΑΑΤ – και ενώ τα περιθώρια στενεύουν – η πληρωμή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου (τα χρήματα θα πιστωθούν λογικά από την Πέμπτη).

Η αγωνία και αυτή την φορά των δικαιούχων είναι μεγάλη αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν στον ΑγροΤύπο ότι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επαλειφθούν φαινόμενα όπως αυτά που «ζήσαμε» πρόσφατα με την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης.

Στην πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης αναφέρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από το βήμα της Βουλής τονίζοντας: «Προσπαθούμε να τα δώσουμε έγκαιρα (σ.σ. πληρωμή ενιαίας ενίσχυσης), όπως είπαμε, τις επόμενες μέρες, παρά τη μεσολάβηση των γιορτών (σ.σ. 28η Οκτωβρίου).
Έχει δημοσιευτεί, δηλαδή πήρε ΦΕΚ, η κοινή υπουργική απόφαση για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου όντως η Υπουργική Απόφαση έχει δημοσιευθεί και πάρει ΦΕΚ, μένει μόνο η δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η οποία ωστόσο είναι από ότι αντιλαμβανόμαστε θέμα ωρών.

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με την εξόφληση της επιστροφής του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, δεν υπάρχει κάτι νεότερο και όλα δείχνουν ότι μετατίθεται για το επόμενο διάστημα.
Άλλωστε στην συγκεκριμένη πληρωμή μεγάλο ρόλο διαδραματίζει το Υπουργείο Οικονομικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου