19 Σεπ 2013

Επιτέλους μια ενωτική πορεία διαμαρτυρίας στη Ζάκυνθο

Ενωτική πορεία στους δρόμους του νησιού μας πραγματοποίησαν χθες μέλη του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) με εκείνες του Συντονιστικού των σωματείων.
Ήταν πράγματι μια πολύ σημαντική πορεία και για τον όγκο της, που για τα δεδομένα της Ζακύνθου μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ ικανοποιητική, αλλά και για το γεγονός του ότι για πρώτη φορά στα χρονικά συνέβη κάτι τέτοιο και μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ας ελπίσουμε ότι όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι οι διασπασμένες πορείες δεν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.

Στη πορεία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και ενώ η απεργία των καθηγητών συνεχίζεται.


Ο συμβολισμός της ενωτικής κινητοποίησης μια μέρα μετά την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες στο Κερατσίνι ήταν εξαιρετικά επίκαιρος και τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν « Ούτε στο νησί μας ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» , « Κανείς δεν περισσεύει από την παιδεία βγάλτε πλεονάζοντες απ την ολιγαρχία» , « Κανένας δεν ζει με τετρακόσια ευρώ πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω», « Το Μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς αυτός που πλεονάζει είναι ο Σαμαράς», « Οι καθηγητές δεν είναι συντεχνία παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου