3 Οκτ 2014

Νέο άγαλμα κοσμεί τη Ζάκυνθο στη πλατεία Αγίου Λούκα

Αυτό είναι το άγαλμα του Κομφούκιου, το οποίο δωρίστηκε στο Δήμο Ζακύνθου, από την κυβερνητική αντιπροσωπεία της επαρχίας Σαντόνγκ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, τον περασμένο Ιούλιο, με στόχο τη σύναψη διμερών σχέσεων στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.


Ο Κομφούκιος ήταν διάσημος κινέζος διανοητής και κοινωνικός φιλόσοφος, οι διδασκαλίες και η φιλοσοφία του οποίου επηρέασαν βαθιά τη ζωή και τη σκέψη της Ανατολικής Ασίας. Υπήρξε ιδρυτής της Σχολής Ρου (Ru) της κινεζικής σκέψης. Οι διδασκαλίες του, όπως διατηρήθηκαν στα Ανάλεκτα, έθεσαν τα θεμέλια πολλών μεταγενέστερων κινέζικων απόψεων για την εκπαίδευση και την συμπεριφορά του ιδανικού άνδρα, πώς ένα τέτοιο άτομο θα πρέπει να ζει τη ζωή του και να αλληλεπιδρά με τους άλλους, και τα σχήματα της κοινωνίας και της διακυβέρνησης στα οποία θα πρέπει να συμμετέχει.

Το άγαλμα δωρίστηκε στο Δήμο κατά την διάρκεια της τελετής αδελφοποίησης ως ένδειξη ευγνωμοσύνης γι’ αυτή την εκδήλωση κι εκφράζει την πρόθεση της Σαντονγκ να προχωρήσει στην οικοδόμηση των πολιτιστικών ανταλλαγών και την προώθηση του τουρισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου