29 Αυγ 2013

Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα νερού στη Λιθακιά

Το ΙΓΜΕ πραγματοποιεί γεώτρηση στη περιοχή της Λιθακιάς και από ότι έγινε γνωστό έχει ξεπεράσει τα 180 μέτρα βάθος, κι απ’ ότι λένε οι ειδικοί του ΙΓΜΕ είναι βέβαιοι ότι θα βρεθεί πολύ νερό, βέβαια πρέπει νε ελεγχθεί και η ποιότητα του μέσω χημικών αναλύσεων που διεξαχθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Γεγονός είναι πως τα τελευταία χρόνια η ΔΕΥΑΖ έχει βελτιώσει την υδροδότηση  σε μεγάλο βαθμό, αλλά απέχει πολύ από το να θεωρηθεί ικανοποιητική, μιας και δεν υπάρχει συνεχείς υδροδότηση, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές του νησιού μας να παίρνουν νερό κάθε δύο με τρείς μέρες δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους.  


Το χρονίζων αυτό πρόβλημα είναι γεγονός πως έχει υποχρεώσει τοσο τον δήμαρχο κ. Μποζίκη, αλλά και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ  κ. Αβράμη να δουλέψουν πολύ πάνω στο ζήτημα με αποτέλεσμα να δρομολογούνται λύσεις που στο μέλλον θα αποδειχθούν σωτήριες για τους κατοίκους και επιχειρηματίες του τόπου μας.

Βέβαια μαζί με τις γεωτρήσεις  πρέπει να αλλαχθεί και το δίκτυο των αγωγών ούτως ώστε να αποφευχθούν οι διαρροές αλλά και να ανβαθμισθει η ποιότητα του παρεχομένου ύδατος, και να καταστεί πόσιμο.

Παράλληλα δε πρέπει να επανεξεταστεί και το θέμα των λιμνοδεξαμενών  που είχε δρομολογηθεί να κατασκευαστούν τη δεκαετία του 80 αλλά είχαν σταματήσει μετά από αντιδράσεις ορισμένων λίγων.

Είναι γεγονός πως εάν δημιουργηθούν θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας του νησιού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου