10 Σεπ 2012

Το Internet δημιουργεί αποτυχημένη γενιά ανδρών


«Οι σημερινοί άνδρες αποτυγχάνουν στην μόρφωση και στις σχέσεις».

Όπως υποστηρίζει ο ψυχολόγος Philip Zimbardo, η σημερινή γενιά των ανδρών είναι καταδικασμένη να αποτύχει, εξαιτίας των παιχνιδιών βίντεο και του πορνό.


Στο βιβλίο τους, που προκαλεί έντονες συζητήσεις, The Demise of Guys: Why Boys Are Struggling And What We Can Do About It, οι Zimbardo και  Nikita Duncan εξηγούν το πώς και το γιατί, οι σημερινοί άνδρες αποτυγχάνουν τόσο στην μόρφωση, όσο και στις προσωπικές τους σχέσεις.

Μια λύση, κατά τον Zimbardo, είναι οι γονείς των αγοριών να περιορίσουν, ή και να κόψουν εντελώς την πρόσβαση των παιδιών τους στους Η/Υ και στα βιντεοπαιχνίδια, προκειμένου να τα επαναφέρουν στη σωστή πορεία.

Σύμφωνα λοιπόν με το βιβλίο:

Τα κορίτσια σήμερα, τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα από τα αγόρια, σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα, από το δημοτικό ως τα μεταπτυχιακά.

Τα αγόρια έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να παρατήσουν το σχολείο και το πανεπιστήμιο, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Εκπαιδευτικής Στατιστικής.

Το 2011, η βαθμολόγηση των νεαρών ανδρών στα τεστ SAT (για είσοδο σε ΑΕΙ) ήταν σε ιστορικό  χαμηλό, για τα τελευταία 40 χρόνια.

Ακόμη και το Χόλλυγουντ έχει αντιληφτεί αυτήν την πραγματικότητα, και την εκμεταλλεύεται μέσα από κινηματογραφικές ταινίες όπως είναι οι Failure to Launch, Knocked Up και  Jackass, που λοιδορούν την σημερινή αποτυχημένη γενιά ανδρών.

Το 70% των χαμηλών και αρνητικών  βαθμολογιών στα σχολεία, δίνονται στα αγόρια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, οι άνδρες δεν ενδιαφέρονται πλέον να παντρευτούν, να κάνουν παιδιά, ή να γίνουν οι αρχηγοί της οικογένειας.

Τα αγόρια έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να προσβληθούν  από το σύνδρομο της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής, την αφηρημάδα και από υπερκινητικότητα, από ότι τα κορίτσια.

Τα δυο τρίτα των μαθητών στα ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης, είναι αγόρια.

Το μέσο αγόρι σπαταλά 13 ώρες την εβδομάδα παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. Το μέσο κορίτσι, μόλις 5.

Μέχρι να κλείσει τα 21 του χρόνια, ο μέσος νεαρός θα σπαταλήσει 10.000 ώρες παίζοντας βιντεοπαιχνίδια.
Πρόκειται για τον διπλάσιο χρόνο από αυτόν που απαιτείται για να αποκτηθεί ένα πανεπιστημιακό πτυχίο.

Ο μέσος μαθητής λυκείου ξοδεύει τουλάχιστον δυο ώρες την εβδομάδα παρακολουθώντας πορνό. Οι άνδρες δεν μπορούν να ξεφύγουν από το πορνό. Μόνο μέσα στο 2011, παρήχθησαν και κυκλοφόρησαν 13.500 εμπορικές και μεγάλης διάρκειας ταινίες πορνό. Οι αντίστοιχες κανονικές ταινίες του Χόλυγουντ ήταν μόλις 600.

Όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές, η διαδικτυακή πορνογραφία βλάπτει παντελώς την ικανότητα των νεαρών αγοριών να δημιουργήσουν ουσιαστικές ρομαντικές σχέσεις, επειδή τείνουν να βλέπουν τις γυναίκες ως αντικείμενα.

Σύμφωνα με τις σημερινές προβλέψεις, μέχρι το 2016, το 60% των πτυχίων ΑΕΙ θα ανήκουν σε γυναίκες.

Το 63% των ερωτηθέντων ανδρών, δηλώνει ότι δεν έχει κανέναν κίνητρο, εξαιτίας των ανάμικτων μηνυμάτων που δέχεται καθημερινά από τα ΜΜΕ και από την κοινωνία, αναφορικά με τον ανδρικό ρόλο.

Το 70% των νεαρών ανδρών της Αμερικής, δηλώνει πως η γενιά τους δεν πρόκειται να είναι τόσο έξυπνη, ή καινοτόμος, όσο οι αντίστοιχες γενιές άλλων αναπτυγμένων χωρών.

ΠΗΓΗ businessinsider.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου