17 Σεπ 2012

Αυστηρότερες ποινές για όσους παράνομους μετανάστες εγκληματούν


Παρέμβαση Σαμαρά για αυστηροποίηση του νόμου σχετικά με τα εγκλήματα που διαπράττουν παράνομοι μετανάστες.
Τι ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης


Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την αυστηρότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Άλλωστε το αποδεικνύει και η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, "με εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προωθεί προς το υπουργείο Δικαιοσύνης νομοθετική ρύθμιση τέτοια ώστε, όταν οι παράνομοι μετανάστες τελούν το οποιοδήποτε εκ δόλου αδίκημα (σ.σ. βιασμός, λαθρεμπορία, πλαστογραφία, διακίνηση λαθρομεταναστών, μαστροπεία και άλλα), η παράνομη είσοδος τους στην χώρα να εκλαμβάνεται ως επιβαρυντική στάση.

Η αιτία της ρύθμισης έγκειται στο ότι άτομα που έχουν ήδη παρανομήσει εισερχόμενα λαθραία στη χώρα δεν είναι νοητό, όταν αποτολμούν να παρανομήσουν εκ νέου, να έχουν την ίδια ποινική μεταχείριση σε σχέση με τους ημεδαπούς ή τους νόμιμους μετανάστες.

Σκοπός της ρύθμισης είναι η αυστηρότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών και η αποτροπή της εισόδου νέων".

Υπό αυτό το πρίσμα, έγινε νωρίτερα νέα σύσκεψη με αντικείμενο την αντιμετώπιση ενδεχόμενου μαζικού κύματος προσφύγων από τη Συρία, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, να διαμηνύει μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, πως "είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε οποιαδήποτε πρόκληση".

Η σύσκεψη πραγματοποιείται υπό τον υπουργό Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλο, με τη συμμετοχή του κ. Δένδια και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κ. Μουσουρούλη.

Το σχέδιο κατά της λαθρομετανάστευσης έχει την κωδική ονομασία "Ιώνη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου