22 Σεπ 2012

Επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση


Σφοδρή επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους και στον υπουργό Οικονομικών εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας την εκτίμηση ότι «η συγκυβέρνηση έχει προαποφασίσει εξοντωτικά, οριζόντια μέτρα μόνιμης φτώχειας» 


λένε κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει «ένα πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα κοινωνικό ολοκαύτωμα, που ξεπερνάει αυτό της Θάτσερ και αντιγράφει τους Σικάγο μπόις και τον Πινοσέτ».

Και συνεχίζει «Ο λαός θα μετρήσει τους απόντες. Σ΄ αυτές τις οριακές στιγμές για το λαό μας, η ευθύνη των εκπροσώπων του στη Βουλή είναι και ατομική. Καλούμε κάθε βουλευτή, όπου κι αν ανήκει, να ασκήσει το συνταγματικό απεριόριστο δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση»

Και επιτιθετε κατά του Φώτη Κουβέλη λέγοντας  «Ο εθελοντής αιχμάλωτος των δανειστών κ. Κουβέλης δήθεν αγανακτεί.
Και διαμαρτύρεται προς όσους χαρακτηρίζουν ως προαποφασισμένα τα εξοντωτικά και ανάλγητα μέτρα που έχει ο ίδιος συναποφασίσει και έχει ήδη επικυρώσει.
Ο κ. Κουβέλης δεν έχει απλώς διαβεί τον Ρουβίκωνα. Συμπεριφέρεται ως οικοπεδούχος στην απέναντι όχθη. Ο κ. Βενιζέλος δεσμεύεται στον ελληνικό λαό ότι θα συμβάλει στην ψήφιση των μέτρων, αλλά δεν θα δεχτεί τις οριζόντιες περικοπές. Όταν τις έχει υπογράψει στο δεύτερο Μνημόνιο και τις έχει εξειδικεύσει στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης.

Έχει ο ίδιος συναποφασίσει το οριζόντιο μέτρο της πλήρους κατάργησης των δώρων σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Το οριζόντιο μέτρο της αύξησης του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67 χρόνια. Είναι ο συντάκτης και ο εγγυητής κάθε οριζόντιας περικοπής που περιλαμβάνει το δεύτερο Μνημόνιο».

Και καταλήγει «Για να μη βγει η Ελλάδα από το ευρώ θα πρέπει να εξοντωθούν οι άνεργοι οι πιο αδύναμοι και οι ανήμποροι; Και θα έβγαινε η Ελλάδα από το ευρώ, αν, αντί να πληρώσουν αυτοί, πλήρωναν εκείνοι που πρέπει και μπορούν; οι τραπεζίτες και οι καναλάρχες, που οφείλουν στο δημόσιο συνολικά ένα δισ. ευρώ -οι μεν από το πρώτο πακέτο Αλογοσκούφη, οι δε από τη χρήση των δημόσιων τηλεοπτικών συχνοτήτων. Θα πρέπει να πληρώσουν όλοι οι σημαδεμένοι του Μνημονίου τούς τραπεζίτες και τους καναλάρχες για να σωθεί η Ελλάδα; Αυτό το τεράστιο ψέμα διακινούν, χωρίς ενδοιασμούς και αναστολή, οι τρεις αρχηγοί;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου