22 Σεπ 2012

Φόρο 30% στις «μαύρες» καταθέσεις του εξωτερικού. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Το άκουσα κι ανατρίχιασα ναι σου λέω μου σηκώθηκε τίγκα η… τρίχα θα πληρώσουν λένε… φόρο 30% για το «μαύρο» χρήμα που έβγαλαν εκτός ΕλλάδαςΌσοι «πιαστούν» βεβαία – ε αυτό μας έλειπε να πιαστούν - θα κληθούν να δικαιολογήσουν τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των καταθέσεων.




Φόρο 30% στις «μαύρες» καταθέσεις που «φυγαδεύτηκαν» με εμβάσματα στις τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο 2009-2011 σχεδιάζει να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών, αχ τι καλά όσοι τάχουν βγάλει πριν χέστικαν!

Από την άλλη ξανά λένε το ΣΔΟΕ και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων επισπεύδουν τις διαδικασίες ελέγχου και διασταυρώσεων κατά προτεραιότητα στους 3.000 Έλληνες που έδωσαν εντολές για εμβάσματα ύψους άνω του 1.000.000 ευρώ το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Και δε μου λέτε βρε λεβέντες άμα πέσετε σε κάνα υπουργό μεγάλο κομματάρχη κλπ που ξέρει πολλά εκεί τι θα κάνετε; Θα κλάσετε πατάτα;

Τα συνολικά ποσά που έβγαλαν από τη χώρα οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι υπερβαίνουν τα 7,5 δισ. ευρώ. «Θέλουμε άμεσα έσοδα», λέτε αλλά δεν κάνετε τίποτα γιατί εγώ το ξέρω αλλιώς άμα θες να τον πιάσεις, πας τον βρίσκεις - αφού λες ότι τον ξέρεις - και του κάνεις τη ζωή ποδήλατο, εκτός κι αν είναι μεγαλοεργολάβος οπότε κάνεις μόκο. Why mizes do you know mizes?

Η ΓΓΠΣ αναλαμβάνει να διασταυρώσει τα ποσά που εστάλησαν στο εξωτερικό με τα ποσά που δηλώθηκαν στις φορολογικές δηλώσεις ώστε να εντοπισθούν περιπτώσεις αδήλωτων εισοδημάτων ή ακόμη και «μαύρο» χρήμα από παράνομες δραστηριότητες.

Με το σημείωμα - τελεσίγραφο του υπουργείου Οικονομικών, ο φορολογούμενος - μεγαλοκαταθέτης του εξωτερικού θα έχει τρεις επιλογές:

Πρώτον, να δικαιολογήσει τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των καταθέσεων που έβγαλε στο εξωτερικό.
Όσοι καταφέρουν να δικαιολογήσουν τη διαφορά δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως πρόβλημα.(Χαχαχαχα)

Δεύτερον, να καταβάλει φόρο επί της διαφοράς, η οποία θεωρείται αδήλωτο εισόδημα. Πάνω στο εισόδημα αυτό εξετάζεται να επιβληθεί φόρος της τάξεως του 30% αν και στο υπουργείο Οικονομικών ορισμένοι επιμένουν ότι θα πρέπει να φορολογηθεί με βάση την ισχύουσα φορολογική κλίμακα και με συντελεστές που φθάνουν μέχρι και 45%.

Οι φορολογούμενοι που δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν με τα εισοδήματά τους τις «μαύρες» καταθέσεις και θα πληρώσουν τον φόρο που θα τους επιβληθεί, θα «καθαρίσουν» μια και καλή με την εφορία.

Τρίτον, να μην πληρώσει το φόρο για τα ποσά των καταθέσεων που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από τα εισοδήματά του και να παραπεμφθεί στην Αρχή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.
Στην περίπτωση αυτή, αντιμετωπίζει αυστηρές ποινές κακουργηματικού χαρακτήρα, από δέκα έως είκοσι χρόνια κάθειρξης, τεράστιες χρηματικές ποινές που φτάνουν έως τα 2.000.000 ευρώ, δήμευση περιουσιακών στοιχείων, αποζημίωση του Δημοσίου και τσουχτερά διοικητικά πρόστιμα.

Και τέταρτον – Εγώ το λέω αυτό – να μην τον πετύχης πουθενά!!!

Σημειώνεται ότι το CD που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ περιλαμβάνει τα ονόματα 54.000 Ελλήνων – εδώ γελάμε - οι οποίοι την τριετία 2009-2011 έστειλαν με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού περίπου 22 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να ζητήσει από τις τράπεζες στοιχεία και για τα εμβάσματα των ετών 2000-2003 καθώς θεωρείται ότι εκείνο το διάστημα «φυγαδεύτηκαν» στο εξωτερικό τεράστια ποσά που προέκυψαν από το Χρηματιστήριο.

Δηλαδή άλλα λόγια να πάμε να να να… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου