3 Αυγ 2012

Διαγράψαν τον Νίκο Νικολόπουλο από τη ΝΔ

Κάντε like στο blog μας στο facebook

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο. Παράλληλα ζήτησε από τον επικεφαλής του “πειθαρχικού” της ΝΔ κ. Τραγάκη να κινηθεί η διαδικασία και για την διαγραφή του κ. Νικολόπουλου από το κόμμα.


Η αιτία της διαγραφής του κ. Νικολόπουλου είναι ότι εκτός των άλλων συστηματικά αμφισβήτησε την απόφαση του Α. Σαμαρά να επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο . Η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν σημερινή ανάρτησή του στο TwitterQ

Επί της ουσίας είναι προφανές ότι ο κ. Νικολόπουλος επεδίωξε συστηματικά την διαγραφή του με αλλεπάλληλες δηλώσεις μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση, με τις οποίες αμφισβητούσε συστηματικά την στρατηγική Σαμαρά. 

Οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Νικολόπουλος ενήργησε με αυτόν τον προκλητικό τρόπο θα μαθευτούν, αργά ή γρήγορα. Μέχρι τότε θα παραμένει ως ερωτηματικό γιατί έσπευσε να αμφισβητήσει την στρατηγική Σαμαρά πριν καν αυτή εφαρμοσθεί στην πράξη και πριν προλάβει η κυβέρνηση να αναλάβει τα καθήκοντά της.

Όπως άλλωστε γράψαμε πρόσφατα ο Νίκος Νικολόπουλος δεν είναι χτεσινός. Ήξερε που πήγαινε όταν ορκιζόταν αναπληρωτής υπουργός. Άγνοια δεν συγχωρείται.

Δεν είχε  λόγο  να περιμένει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για να διαμορφώσει άποψη. Η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, άρα και οι προγραμματικές ήταν γνωστές εκ των προτέρων.

Επομένως, το επιχείρημά του περί μη διαπραγμάτευσης μάλλον είναι εκ του πονηρού. Για να δικαιολογήσει,δηλαδή, το «ηρωϊκόν» της εξόδου.

Γιατί, αν όντως αυτός είναι ο λόγος, τότε δεν έπρεπε να παράσχει και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αυτό θα υπαγόρευσε η συνέπεια.

Γιατί είναι οξύμωρο  τη μια να παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης και την επομένη να παραιτείται.

Δυστυχώς, σε μια κρίσιμη στιγμή ο Νίκος Νικολόπουλος επέλεξε να δώσει τροφή σε όσους πολεμούν την κυβέρνηση.

Θα κριθεί και αυτός από τα έργα του πλέον….
Antinews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου