3 Αυγ 2012

«Η Ελλάδα είναι πειραματόζωο»

Κάντε like στο blog μας στο facebook

«Η Ελλάδα ήταν από την αρχή απομονωμένη και ένα πειραματόζωο και η κατάσταση αυτή συνεχίζεται», καταγγέλλει σε σημερινές δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών...
Δημήτρης Δασκαλόπουλος, αναμένοντας σήμερα, όπως λέει, περισσότερο ρεαλισμό από τους Ευρωπαίους.

«Έχουμε δύο χρόνια εμπειρία με δανειακές συμφωνίες και μια πολύ μεγάλη απόκλιση από τους στόχους, λόγω έλλειψης βούλησης των Ελλήνων πολιτικών αλλά και εξαιτίας των προτεραιοτήτων που έχει θέσει η τρόικα», αναφέρει χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως «οι ελληνικές επιχειρήσεις ήταν υγιείς και όχι χρεωμένες, πιέστηκαν όμως από το δημόσιο τομέα».

Κατά την άποψή του, μόνον ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αλλά προς στιγμή, εξαιτίας του μπλοκαρίσματος δανείων των ελληνικών τραπεζών, δεν μπορεί να κάνει τίποτε, ούτε τις απλούστερες συναλλαγές, πόσο μάλλον επενδύσεις.

Όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, ο κ. Δασκαλόπουλος είχε παραδώσει επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, «ο οποίος εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της δημοσιονομικής κρίσης».

Σε αυτήν διαμαρτυρόταν ότι όλη η πορεία είναι λάθος και πως λιγότερο από το 15 % των μέσων από τα δάνεια διάσωσης, έφτασαν στη πραγματική οικονομία και πως το υπόλοιπο χρησιμοποιείται για τόκους και τοκοχρεολύσια του δημόσιου χρέους, ενώ ζητούσε επειγόντως την αλλαγή πορείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ΣΕΒ ζητά τη λήψη άμεσων αποφάσεων, δηλαδή την αποδέσμευση επτά δισεκατομμυρίων ευρώ που προορίζονται για την εξόφληση των χρεών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, την επιμήκυνση του προγράμματος έως το 2016 και την πώληση όλων των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ σε χαμηλότερη τιμή από την ονομαστική τους αξία, ώστε να δημιουργηθεί κεφάλαιο προς όφελος της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου