21 Ιουν 2015

Τι είδαμε στα χρόνια της κρίσης

Σε αυτά τα 5 περίπου χρόνια κρίσης – αν κι εγώ θεωρώ πως είναι πολύ περισσότερα – είδαμε ποιος είναι ποιος, τι ανάστημα έχει, ποσό μετράει και τι αντιπροσωπεύει κοινωνικά και οικονομικά. Είδαμε πως έπεσαν οι μάσκες, πως από «μάγκες» γίνανε γατούλες, πως οι ψιλά στεκόμενες μύτες έπεσαν και σέρνονται, αλλά και που μπήκε το καλάμι που κάποιοι είχαν καβαλήσει.


Είδαμε πόσες μεγαλοπρεπείς βίλλες και επαύλεις βγήκαν στο σφυρί και τώρα χορταριάζουν έρημες κι απρόσωπες θυμίζοντας τα παλιά καλά μεγαλεία κάποιων που με δανικά έχτιζαν κι έκαναν μεγαλοπρεπείς δεξιώσεις.

Είδαμε επιχρίσεις που κάποιοι ήθελαν να τις αποκαλούν κολοσσούς να σβήνουν μέσα σε μια νύχτα αφήνοντας στο δρόμο δυστυχώς πολλούς εργαζόμενους άνεργους και τα αφεντικά άφαντα.

Είδαμε αυτοκίνητα υπερπολυτελείας να πωλούνται για πενταροδεκάρες από τους κάποτε σπουδαίους και με πολύ τουπέ ιδιοκτήτες  τους, που κάποτε τα είχαν πρώτη μόστρα έξω από τα μπουζούκια που έπαιζαν λουλουδοπόλεμο επιδεικνύοντας τον πλούτο και τη «μαγκιά» τους

Είδαμε οικονομικούς παράγοντες να μεταναστεύουν στου διαόλου τη μανά για να επιβιώσουν ενώ αυτοί ήταν που κάποτε περνούσαν από τους δρόμους με ύφος χιλίων καρδιναλίων.

Που πήγαν άραγε τα κότερα, οι Ferrari, Porsche, Mercedes, BMW,  που είναι τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα;
Γιατί χαθήκαν όλα αυτά; Αυτοί που μας χλεύαζαν και μας υποτιμούσαν όλους εμάς επειδή δεν είχαμε την τρέλα της επιδείξεως τι απέγιναν;

Θα σας πω εγώ χαθήκαν γιατί τους έφαγε η μεγαλομανία και η επιδειξιμανία, τους έφαγε το σκοτάδι γιατί το έπαιζαν σπουδαίοι χωρίς να είναι και διότι δεν δημιουργούσαν πλούτο αλλά λαμογιά δυστυχώς.

Αλλά δυστυχώς φίλοι μου όλα αυτά που έσκισαν και διέλυσαν αυτά τα λαμόγια καλούμεθα να τα πληρώσουμε εμείς που δεν τα φάγαμε.
Και αναφέρομαι στον ιδιωτικό τομέα κυρίως γιατί για τον δημόσιο και τους αιρετούς θα τα πούμε άλλη φορά.

Σήμερα ψάχνουμε λύση στα τεράστια προβλήματα που αυτοί δημιούργησαν και μας φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από μας.

Ε ΟΧΙ φταίμε πρώτοι εμείς διότι δεν μιλήσαμε, δεν φωνάξαμε, δεν δημοσιοποιήσαμε, φταίμε και μάλιστα πολύ οπότε ας κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη και ας αναλογιστούμε τα λάθη μας, όμως αυτό δεν φτάνει πρέπει να διδαχτούμε κιόλας απ αυτά για να μη τα επαναλάβουμε στο μέλλον.

1 σχόλιο:

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου