31 Ιουλ 2012

INDEPENDENT : Όργια σπάταλης της ελληνικής αντιπροσωπείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Κάντε like στο blog μας στο facebook

Σφοδρή επίθεση κατά των υπευθύνων της ελληνικής αντιπροσωπείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξαπολύει με δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Independent, κατηγορώντας τους πως παρά την κρίση ξοδεύουν δεκάδες...
χιλιάδες λίρες για να κλείσουν ολόκληρο το Carlton Club στο Σεντ Τζέιμς Λονδίνο, για να το μετατρέψουν σε «Σπίτι των Ελλήνων».

Η εφημερίδα γράφει ότι μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας ξόδεψαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να ενοικιάσουν το πριβέ κλαμπ και να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του για την «προώθηση της ελληνικής κουλτούρας», όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι διοργανωτές.

Σε ένα ιδιαιτέρως επικριτικό δημοσίευμα, ο Independent γράφει ότι ενώ οι περικοπές έχουν επηρεάσει πολλά αθλήματα, δόθηκαν 150.000 λίρες για την ενοικίαση του πολυτελούς χώρου. Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι 75.000 λίρες θα δοθούν από χορηγίες ιδιωτικών εταιρειών και τα υπόλοιπα από τον ΟΠΑΠ.

Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο αναφέρει πάντως ότι ο λόγος που νοικιάστηκε το Carlton Club ήταν ότι επρόκειτο για τον μοναδικό χώρο που ήταν διαθέσιμος, μετά τις εκλογές. Η πρώτη προφανής επιλογή θα ήταν το Ελληνικό Κέντρο στο Marylebone το οποίο διατίθετο σε πιο χαμηλή τιμή, στις 1.800 λίρες την ημέρα.

Όπως αναφέρει στο άρθρο του ο Μάρκ Μπλούντεν «τη στιγμή που η Ελλάδα συνεχίζει να υποφέρει από "καταστροφικά" οικονομικά μέτρα οι έλληνες αξιωματούχοι που βρίσκονται στην βρετανική πρωτεύουσα ξοδεύουν χιλιάδες λίρες σε ιδιωτική λέσχη του Λονδίνου…

Στο άρθρο επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι χορηγοί, πολιτικοί και επίσημοι θα «σμίξουν» με τους αθλητές στη λέσχη, όπου σερβίρονται πανάκριβα «γκουρμέ» πιάτα. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα οι διοργανωτές θέλουν να προωθήσουν την ελληνική κουλτούρα, ιστορία, την πολιτική και οικονομική ανάπτυξη. Η λέσχη, όπως σημειώνεται στο άρθρο, χρησιμοποιείται συνήθως από τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος αλλά είναι κλειστή για ένα μήνα κατά το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου