5 Νοε 2014

Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που άφησε «χρυσή» διαθήκη στην Εκκλησία: Εξι εκατ. ευρώ, καταστήματα, σπίτι και χωράφι

Το γύρο της Ελλάδας έκανε τις τελευταίες ημέρες η είδηση πως ένας Κρητικός επιχειρηματίας όρισε στη διαθήκη του ως μοναδική κληρονόμο της τεράστιας περιουσίας του την Μητρόπολη Ρεθύμουν και αμέσως όλοι άρχισαν να ψάχνουν για την ταυτότητα του θανόντα.


Σύμφωνα με το cretapost ο 90χρονος επιχειρηματίας ήταν ο Γιώργος Τσικόγιας, ο οποίος άφησε στην Εκκλησία έξι εκατομμύρια ευρώ και πέντε ακίνητα.

Ο μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Ευγένιος δήλωσε στον τοπικό τύπο ότι οι καταθέσεις του κ. Τσικόγια αγγίζουν τα 6 εακτ. ευρώ, ενώ, στην διαθήκη του υπάρχουν ακόμη πέντε ακίνητα, εκ των οποίων τρία είναι καταστήματα στο Ρέθυμνο, ένα σπίτι και ένα χωράφι.

Τη διαθήκη ερευνά ήδη ένας δικηγόρος, ενώ, ο κ. Ευγένιος αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη την Τετάρτη.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τσικόγιας

Ο Γιώργος Τσικόγιας είχε για χρόνια ένα ηλεκτρολογικό κατάστημα στο κέντρο του Ρεθύμνου, ενώ δεν είχε κάνει οικογένεια. Ο θανών δεν είχε ούτε αδέλφια και ο πιο κοντινός συγγενής του ήταν ένας πρώτο του ξάδελφος.

Τα τελευταία χρόνια ο 90χρονος είχε αρκετά προβλήματα υγείας και είχε έλθει κοντά στην εκκλησία η οποία τον φρόντιζε έως και το τέλος. Ο Γιώργος Τσικόγιας άφησε την τελευταία του πνοή πριν από περίπου δύο μήνες.

Ποιους όρους θέτει

Ο 90χρονος επιχειρηματίες είχε θέσει συγκεκριμένους όρους και αυτοί ήταν η Εκκλησία να τον φροντίσει όταν εκείνος δεν θα μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί και να αναλάβει την κηδεία του.

Οπως αναφέρει το κρητικό μέσο ο επιχειρηματίας είχε ήδη εκφράσει την επιθυμία να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή του κτιρίου στον Τίμιο Σταυρό, κτίριο το οποίο στέγαζε τον σύλλογο «Αγάπη» και βρισκόταν σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να εκκενωθεί πρόσφατα.

Ο ίδιος είχε ήδη χρηματοδοτήσει την μελέτη ενώ είχε αναφέρει ότι θα έδινε ακόμα 1,8 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του κτιρίου αλλά και επιπλέον χρήματα για τη λειτουργία.

Πηγη:NewsNowgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου