1 Νοε 2014

Πρώτα ο Τσίπρας, μετά ο Σαμαράς στον Παπούλια

Η διαδικασία της ορκωμοσίας των νέων υπουργών Εθνικής Αμυνας και Ανάπτυξης οδήγησε σε αλλαγή της ώρας στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η αρχική συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κάρολο Παπούλια ήταν προγραμματισμένη για τις 13.00 τη Δευτέρα, αλλά λόγω της ορκωμοσίας μετατέθηκε τελικά για τις 17.30.


Έτσι, πρώτος θα συναντήσει τον Πρόεδρο ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, στις 14.45, ύστερα από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έλεγαν ότι η συνάντηση Παπούλια - Σαμαρά θα είναι «εφ' όλης της ύλης», καθώς ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο για τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές όσο και στα εθνικά θέματα, όπου κυριαρχούν οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Αντ. Σαμαράς θα μεταφέρει στον Κ. Παπούλια τα νεότερα σχετικά με τις προαπαιτούμενες δράσεις που πρέπει να υλοποιήσει η Αθήνα, έτσι ώστε να υπάρξει θετική έκβαση στην τρέχουσα αξιολόγηση από την τρόικα και να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στην πορεία εξόδου της χώρας από τη μνημονιακή εποχή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας θα συζητήσει επίσης «εφ' όλης της ύλης» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο για τα οικονομικά όσο και για τα εθνικά θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επαναλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές που θα δημιουργήσει αρνητικά τετελεσμένα, ενώ θα διατυπώσει εκ νέου το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες, έτσι ώστε να αναδειχθεί μία νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, η οποία θα διαπραγματευθεί το πρόβλημα του χρέους.

Πηγη: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου