30 Οκτ 2014

Η καινούρια ταινία του…Orson Welles

Το The Other Side of the Wind, η τελευταία και μισοτελειωμένη ταινία του Orson Welles, είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες μισοτελειωμένες ταινίες όλων των εποχών. Μια κάπως αυτοβιογραφική κομεντί με δραματικά στοιχεία που γυριζόταν σπαστά από το 1969 μέχρι το 1976.


Από το 1985 υπήρχε μια συνεχης διαμάχη για τα δικαιώματα  μεταξύ της συντρόφου του Welles που πρωταγωνιστεί στην ταινία Oja Kodar, και της κόρης του Beatrice.  Τώρα επιτέλους φαίνεται ότι αυτά τα θέματα έχουν λυθεί, καθώς οι New York Times ανακοίνωσαν ότι η ταινία θα βγει στις αίθουσες στην Αμερική στις 6 Μαίου 2015, την ημέρα που γεννήθηκε ο Orson Welles.


Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο John Huston που κάνει έναν σκηνοθέτει που μάχεται το κατεστημένο του Χόλυγουντ. Μέχρι να ξεκινήσει η ταινία, ο Welles ήταν ήδη ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης με απίστευτη προσφορά στον κινηματογράφο και έτσι συνάδελφοί του σκηνοθέτες και ηθοποιοί ήθελαν πολύ να δουλέψουν μαζί του. Στην ταινία παίζουν επίσης ο
Dennis Hopper και ο Peter Bogdanovich ( ο οποίος έχει περάσει δεκαετίες να προσπαθεί για την διανομή της ταινίας). Τα στούντιο όμως εκείνη την εποχή δεν είχαν δείξει ενδιαφέρον για την ταινία και έτσι ο Welles έκανε σπαστά γυρίσματα όποτε έβρισκε χρήματα από άλλες ταινίες που έπαιζε σαν ηθοποιός.
 
Μέχρι στιγμής το μόνο που έχουμε δει από την ταινία είναι αποσπάσματα που μπήκαν στο ντοκυμανταίρ Orson Welles: The One Man Band, και περιμένουμε να δούμε με τρομερή αγωνία και τη συνέχεια.

Οι Times αναφέρουν ότι η εταιρεία διανομής είναι η Royal Road, και ότι πέρασε 5 χρόνια προσπαθώντας με επιμονή για να πάρει τα δικαιώματα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου