15 Σεπ 2012

Εσωκομματικός χαμός στη ΝΔ με αφορμή τη διαγραφή Κιουτσούκη


Ας αποφασίσει ο κ. Κιουτσούκης αν είναι ΝΔ ή όχι, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κληθείς να σχολιάσει τη στάση του προέδρου της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και τις χθεσινές έντονες διαμαρτυρίες από μέλη της ΔΑΚΕ.


Για να πάρει την απάντηση του κ. Κιουτσούκη « Ποιος είναι αυτός;
Ο Κ. Κεδίκογλου πριν λίγο καιρό ήρθε στη ΝΔ εγώ είμαι από παιδί»
Εν τω μεταξύ χτες, διάφορες κινήσεις εργαζομένων εξέδωσαν ανακοινώσεις συμπαράστασης προς τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα με σκληρή γλώσσα «Όσοι πιστεύουν ότι οι ΔΑΚΙΤΕΣ θα τρομοκρατηθούν με τις παράνομες και αστήρικτες διαγραφές διαπράττουν τραγικό λάθος. Όσοι νομίζουν ότι θα διασπάσουν τη μεγάλη φιλελεύθερη συνδικαλιστική παράταξη θα απογοητευθούν», τονίζεται σε ανακοίνωση τη ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΔΑΚΕ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδας και η ΔΑΚΕ της ΔΕΗ, ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΔΑΚΕ και ευρωβουλευτής της ΝΔ Κ.Πούπακης, εξέδωσε κι αυτός ανακοίνωση λέγοντας:
«Οι απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά είναι αντίθετες με κάθε έννοια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου, που δεν υπάρχουν σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος, παρά μόνο σε τριτοκοσμικές αφρικανικές χώρες». Και για τη διαγραφή του κ. Κιουτσούκη, ο ευρωβουλευτής σημειώνει: «Τα συνδικάτα διαδραματίζουν έναν πολύ συγκεκριμένο, σημαντικό και απόλυτα διακριτό ρόλο από την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία ή τους ιδεολογικά συγγενείς πολιτικούς σχηματισμούς.
Γι΄ αυτό, στο πλαίσιο της ελεύθερης δημοκρατικής συνδικαλιστικής έκφρασης, δε θα πρέπει να υπάρχει η οποιαδήποτε -πέρα και έξω από αυτά- παρέμβαση ελέγχου ή ποδηγέτησης, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις θέσεις που κατά καιρούς εκφράζουν».

Από την άλλη τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη διαγραφή Κιουτσούκη ως «σημαντικό βήμα για να σπάσουμε τα δεσμά με τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό. Η απόφαση ήταν τολμηρή, αλλά επιβεβλημένη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

1 σχόλιο:

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου