30 Οκτ 2014

Ανοικτή Ημερίδα για το Ζακυνθινό ελαιόλαδο στο Αμφιθέατρο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων από την ECO ZAKYNTHOS

Το θέμα της 1η Ανοικτής Ημερίδας θα είναι η "Παρουσίαση επιστημονικής έρευνας για το Ζακυνθινό ελαιόλαδο - Προοπτικές & προκλήσεις" , όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του δικτύου ECO ZAKYNTHOS, Δημήτρης Θεριανός


Κεντρικός ομιλητής ο Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Προκόπης Μαγιάτης ο οποίος θα παρουσιάσει μαζί με την ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Ελένη Μέλλιου, την πρόσφατη μελέτη - έρευνα του αναφορικά με τις «Νέες προοπτικές αξιοποίησης του ελαιολάδου με βάση τα υγειοπροστατευτικά χαρακτηριστικά του».

Το Δίκτυο ιδρύθηκε το 2011 από μια ομάδα 24 επιχειρήσεων Αγροτουρισμού από όλη την Ζάκυνθο που δραστηριοποιούνται με επιχειρήσεις , Διαμονής , Εστίασης , Μουσεία , Φυσικά Πάρκα , Προϊόντα , Χειροτεχνίες και γενικότερα τέχνη με στόχο και σκοπό την καλλιέργεια της συνεργασίας , την προώθηση του τόπου μας του πολιτισμού μας των προϊόντων μας , την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογία, επίσης είμαστε θερμοί υποστηρικτές της ιδέας η Ζάκυνθος να γίνει ένα πρότυπο παγκόσμιο Οικολογικό νησί .

«Στόχος του δικτύου είναι η δημιουργία της επιστημονική επιτροπής, ώστε σε συνεργασία με επιστήμονες να υπάρξει η καλύτερη δυνατή καθοδήγηση στα βήματα μας και για την υλοποιήσει του οράματος μας αλλά και την μετάδοση της πανεπιστημιακής γνώσης εμπειρίας μέσα στην κοινωνία μας και για την διαχρονική αποτελεσματική λειτουργία του Εκο Ζάκυνθος για εμάς και της κοινωνίας όπου ζούμε».
Γράφει ο πρόεδρος του ECO ZAKYNTHOS Δημήτρης Θεριανός.

Τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Δικτύου είναι τα εξής:
Τει Ζακύνθου Ιονίων Νήσων ( Εκπρόσωποι Καθηγητές Μαρτίνης Αριστοτέλης , Ποϊραζίδης Κωνσταντίνος ) .
Σύλλογος Γεωτεχνικών Ζακύνθου ( Εκπρόσωποι Γεωπόνοι Κλάδης Ιωάννης - Γιατράς Παναγιώτης ).
Προκόπης Μαγιάτης Επίκουρος Καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων.
Δημοσιογράφος Καλομάρη Αφροδίτη / Ανταποκρίτρια του Ελληνοαμερικανικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Ελλάδα για θέματα γαστρονομίας, τουρισμού και ανάπτυξης Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου ( Εκπρόσωποι Laurent Sourbes – Αναστασία Κολοκοτσά ) .

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ιονίων.
Το πρόγραμμα:
09:30-10:00 Προσέλευση-Εγγραφές.
10:00-10:30 Έναρξη ημερίδας-Χαιρετισμοί

10:30-10:45 Εισήγηση Προέδρου ECO ZAKYNTHOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου