30 Οκτ 2014

Φρεγάτα και υποβρύχιο στέλνει στην Κύπρο η Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα δηλώνει παρούσα στην Κύπρο και απαντά με τον καλύτερο τρόπο στην τουρκική προκλητικότητα. Όπως ανακοίνωσε από τη Λευκωσία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και  υπουργός Εξωτερικών,  Ευάγγελος Βενιζέλος το  Πολεμικό Ναυτικό μας θα στείλει στην περιοχή  Φρεγάτα και υποβρύχιο.

Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας  Νίκο Αναστασιάδη τόνισε πως αυτή η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο διεθνών υποχρεώσεων της Ελλάδας. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ διευκρίνισε πως η φρεγάτα αποστέλλεται στην περιοχή στο πλαίσιο της UNIFIL και το υποβρύχιο στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης πως έχει υπογραφεί συμφωνία για έρευνα και διάσωση, μέσω της οποίας ενώνονται τα FIR και οι θαλάσσιοι χώροι Κύπρου και Ελλάδας. Οι υπουργοί εξωτερικών, Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου συναντήθηκαν στη Λευκωσία και επιβεβαίωσαν τη συνοχή του άξονα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στα τρία κράτη.

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ,  Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε πως οι τρεις χώρες καλούν από κοινού όλα τα κράτη να σεβαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ καθώς και την υφαλοκρυπίδα της. Σχετικά με τη συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου διευκρίνισε πως μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο περιφερειακού διαλόγου που εγγυάται την σταθερότητα.

Στην τριμερή εξετάστηκαν όλοι οι τρόποι εμβάθυνσης της τριμερούς συνεργασίας με τον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας να προσφέρει μια τέτοια προοπτική.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου