14 Οκτ 2014

6,7% μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ - Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Τσίπρας

Αφού κατάφερε ο Πρετεντέρης να πάει 1 και 30 το πρωί για να μας δείξει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στο «φιλομνημονικό» MEGA δε κατάφερε να κρύψει αυτό που όλοι βλέπουν, δηλαδή τη κατάρρευση της αντιλαϊκής κυβέρνησης υποτακτικών του Σαμαρά.


Δυο πολύ σημαντικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού φάνηκαν από τη δημοσκόπηση της GPO για την «Ανατροπή».
Το πρώτο έχει να κάνει με το ποσοστό αυτών που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
Το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με την άποψη των πολιτών σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε σχέση με τα αιτήματα της αντιπολίτευσης.

Το κλίμα έχει αλλάξει και πολύ δύσκολα πλέον θα μπορέσει να το ανατρέψει η κυβέρνηση Σαμαρά, που κοινή γνώμη δεν μπορεί πλέον να του συγχωρήσει τα ψέματα και τις παλινωδίες των «Ζαππείων», που με αυτά κατάφερε να πάρει τη ψήφο του Έλληνα πολίτη.

Άλλωστε σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε ο Τ. Θεοδωρικάκος στο MEGA οι πολίτες δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και γι αυτό εμφανίζονται απαισιόδοξοι σε όλα τα επίπεδα της διαχείρισης των οικονομικών και της ζωής τους

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα έχουν ως εξής:

·         ΝΔ: 20,2%
·         ΣΥΡΙΖΑ: 26,7%
·         ΠΑΣΟΚ: 4%
·         ΑΝΕΛ: 3%
·         Χρυσή Αυγή: 5,7%
·         ΚΚΕ: 5,7%
·         Ποτάμι: 6%
·         Λαός: 2,1%
·         ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,6%
·         Άλλο: 4,7%
·         Λευκό / Άκυρο: 2,1%
·         Αναποφάσιστοι: 18,2%

Οι πολίτες απαντούν πως σε ποσοστό 73,5% είναι πολύ η αρκετά σίγουροι για την απόφασή τους σχετικά με το τι θα ψηφίσουν, ενώ την απάντηση «Λίγο ή «Καθόλου» έδωσε το 15,2%.
Εντελώς αναποφάσιστοι δήλωσαν οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 11%.

Καταλληλότερος ο Σαμαράς - Δημοφιλέστερος ο Τσίπρας

Δημοφιλέστερος πολιτικός αναδεικνύεται από τη δημοσκόπηση ο Αλέξης Τσίπρας καθώς συγκεντρώνει το 42,8% των θετικών απόψεων και τον ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 41%. Τρίτος σε δημοφιλία είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης με 40% θετικές απόψεις και ακολουθούν ο Φώτης Κουβέλης με 34% και ο Δ. Κουτσούμπας με 33,6%.

Οι θετικές απόψεις για τον Π. Καμμένο φτάνουν το 29%, για τον Ευ. Βενιζέλο στο 22,8% και για τον Ν. Μιχαλολιάκο στο 11,6%.


Καταλληλότερος πρωθυπουργός ωστόσο παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 43,1% παρουσιάζοντας μικρή πτώση της τάξης του 1,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 37,2%, το οποίο είναι υψηλότερο κατά 8,2% από το προηγούμενο ποσοστό του στη μέτρηση της GPO. Η επιλογή κανένας συγκέντρωσε το 17,9%


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου