30 Οκτ 2014

Δείτε 5 περίεργους τρόπους για να βγάλετε λεφτά

Λόγω της αυξημένης ανεργίας και του κορεσμού πολλών εκ των δημοφιλέστερων επαγγελμάτων, η σύγχρονη εποχή απαιτεί δημιουργικούς στοχαστές που θα χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους και τις καινοτόμες ιδέες τους για να κερδίσουν χρήματα. Αναμφισβήτητα, τα χρήματα είναι για τους περισσότερους ανθρώπους το παν, συνεπώς πολλοί καταφεύγουν σε διάφορες παράξενες δραστηριότητες για να τα κερδίσουν.


Δείτε μερικά από τα πιο ασυνήθιστα επαγγέλματα:

5. Πωλητές ανθρώπινης τρίχας



Η δημοτικότητα των μαλλιών extensions αυτές τις μέρες είναι υψηλότερη από ποτέ. Έτσι, η συγκομιδή των παρθένων ανθρώπινων μαλλιών (δηλαδή μαλλιά που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία ή δεν είναι βαμμένα) είναι επίσης πιο δημοφιλής από ποτέ. Αν και μερικές γυναίκες στις ΗΠΑ δωρίζουν τα μαλλιά τους σε εταιρείες hair extensions και κατασκευαστές περούκας, η πλειοψηφία της ανθρώπινης τρίχας για extensions προέρχεται από την Ινδία και τη Ρωσία. Το εμπόριο δυστυχώς, συνδέεται με τη φτώχεια: Οι γυναίκες στις χώρες αυτές αναγκάζονται να μεγαλώνουν τα μαλλιά τους και στη συνέχεια να τα πουλούν για να κερδίσουν χρήματα.

4. Δοκιμαστές T-Shirts



Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί γιατί το να φοράς μπλουζάκια μπορεί να αποφέρει σε κάποιον κέρδος. Γι αυτό ακριβώς είναι τόσο ενδιαφέρουσα ιδέα. Το 2005, ο Jason Sadler είχε την ιδέα ότι θα μπορούσε να πείσει τις εταιρείες να τον πληρώσουν για να φορέσει το λογότυπό τους στην μπλούζα του και εκείνος ως αντάλλαγμα θα μίλαγε στους ανθρώπους για αυτή τη μάρκα, δηλαδή θα ήταν μια «ζωντανή» διαφήμιση της εταιρείας. Οι εταιρείες αγάπησαν την ιδέα του Sadler και σύντομα ο ίδιος προσέλαβε 4 άτομα για να κάνουν την ίδια δουλειά. Μέσα σε πέντε χρόνια, είχε διπλασιαστεί η τιμή των υπηρεσιών του και αυτή τη στιγμή κερδίζει 500.000 δολάρια το χρόνο!

3. Παίκτες βιντεοπαιχνιδιών



Όταν τα βιντεοπαιχνίδια έγιναν ευρέως γνωστά οι γονείς και οι σκεπτικιστές έσπευσαν να τα χαρακτηρίσουν ως ένα ενδιαφέρον για τα παιδιά, ένα απλό χόμπι που δεν θα κρατούσε πολύ. Πόσο λάθος έκαναν! Αυτές τις μέρες, η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών είναι μία από τις πιο συναρπαστικές και πιο κερδοφόρες στον κόσμο της τεχνολογίας. Εκατοντάδες φανατικοί από όλο τον κόσμο έχουν φτάσει πλέον την ιδιότητα του «επαγγελματία παίκτη» και αγωνίζονται σε μαζικά διεθνή πρωταθλήματα. Αυτοί οι διαγωνισμοί μεταδίδονται σε απευθείας σύνδεση σε εκατομμύρια τηλεθεατές και η διαδικασία αυτή αποφέρει πολλά χρήματα. Ένα από τα πιο δημοφιλή τουρνουά στη γη, το International, καυχήθηκε για έπαθλο 10 εκατομμυρίων δολαρίων το 2014.

2. Oshiya



Οι μεγάλες πόλεις της Ιαπωνίας έχουν φοβερή συμφόρηση, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, όπως το πρωί. Οι σταθμοί του μετρό είναι αφόρητοι, αλλά μπορείτε να φανταστείτε πώς θα αισθανόσασταν αν κάποιος είχε προσληφθεί για να σας «στοιβάζει» σε έναν κατάμεστο συρμό του μετρό; Αυτή είναι η πραγματικότητα της αστικής ζωής στην Ιαπωνία! Έτσι οι σταθμοί του μετρό απασχολούν τους oshiya για να βάζουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στο μετρό.

1. Επαγγελματίες καταναλωτές φαγητού



Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αλλά το φαγητό και η ίδια η παχυσαρκία αποτιμάται πλέον σε χρήμα. Αυτό αφορά σε μια μικρή ομάδα γυναικών που έχουν κάνει καριέρα από την κατανάλωση. Η παρακολούθηση υπέρβαρων ανθρώπων να τρώνε είναι για κάποιους σεξουαλικό φετίχ αλλά τα τελευταία χρόνια, απέκτησε δημοσιότητα λόγω της ανάπτυξης του Διαδικτύου. Μια από τις πιο διάσημες επαγγελματίες καταναλώτριες φαγητού τα τελευταία χρόνια είναι η Donna Simpson, μια αμερικανική από το Οχάιο, που έχει ως στόχο να γίνει η πιο βαριά γυναίκα στη γη. Η Donna έχει τη δική της ιστοσελίδα, όπου οι συνδρομητές πληρώνουν για να την παρακολουθούν να τρώει μπροστά στην κάμερα. Τα χρήματα που προσφέρουν οι φανατικοί οπαδοί της, πηγαίνουν στη χρηματοδότηση γιγαντιαίων λογαριασμών στο σουπερμάρκετ καθώς η Donna τρώει κατά μέσο όρο 12.000 θερμίδες ανά ημέρα. Μια blogger τροφίμων στη Νότια Κορέα, η οποία αποκαλεί τον εαυτό της «Diva» (που απεικονίζεται ανωτέρω), έχει φτιάξει ζωντανή παρακολούθηση της προετοιμασίας και της κατανάλωσης του φαγητού της, που της αποφέρει ένα μισθό 9.000 δολαρίων το μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου