5 Οκτ 2014

Καραμπόλα με 4 νεκρούς στην Εγνατία: Συγκλονιστικές περιγραφές. Βίντεο

Καραμπόλα πολλών ΙΧ αυτοκινήτων και νταλίκας σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη,...
στην Ημαθία, μεταξύ των κόμβων Βέροιας και Κουλούρας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.
Ολα ξεκίνησαν όταν η νταλίκα προσέκρουσε σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο, όπως και δεκάδες άλλα προπορευόμενα, κινούνταν με μικρή ταχύτητα καθώς στο οδόστρωμα διεξάγονταν έργα. Συγκεκριμένα, στο ύψος του χωριού Μέση, στον κόμβο ανάμεσα από Βέροια και Κουλούρα, αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα, λόγω έργων που γίνονται στο σημείο από την Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο οδηγός της νταλίκας δεν κατάφερε να σταματήσει το βαρύ όχημα, που κατέπεσε με δύναμη στο πρώτο από τα ΙΧ που είχε μπροστά του. Αυτό με τη σειρά του συμπαρέσυρε δεκάδες άλλα ΙΧ.

Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, άμεσα έσπευσαν στο σημείο οχήματα της Υπηρεσίας για να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των οδηγών των ΙΧ. Κατάσβεσαν την νταλίκα που προκάλεσε το ατύχημα καθώς και ένα ακόμα ΙΧ που ενεπλάκη στο ατύχημα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, για την ώρα, οι νεκροί από την καραμπόλα με την νταλίκα, φτάνουν τους 4, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 23, εκ των οποίων ένας είναι σοβαρά. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρονται με 9 ασθενοφόρα σε νοσοκομείο της Βέροιας, εκτός από έναν που μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί είναι δύο γυναίκες, ένας άντρας καθώς και ένα απανθρακωμένο άτομο που βρέθηκε σε καμμένο αυτοκίνητο. Οι αρχές δεν είναι σε θέση ακόμα να ξεκαθαρίσουν εάν πρόκειται να το σώμα του οδηγού της νταλίκας.

Ο διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθος Αθανασόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο της δυστυχήματος, δήλωσε πως πρόκειται για «φοβερή καραμπόλα και για μάζες αυτοκινήτων», ενώ σημείωσε πως ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες.

Η κυκλοφορία από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης και Θεσσαλονίκης, με εκτροπές από τον κόμβο Πολυμύλου και τον κόμβο Νησελίου, αντίστοιχα.
Αυτή τη στιγμή οι Αρχές ερευνούν τη νταλίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου