17 Νοε 2013

Το μήνυμα του δήμαρχου στο facebook για την επέτειο του πολυτεχνείου

Σαν σήμερα έγινε η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973.
Τα νέα παιδια δεν γνωρίζουν τίποτα και πολυ περισσότερο δεν τους αφορά τι έγινε τότε! Πρέπει να μάθουν ομως ότι ήταν μια πράξη αντίστασης των νεων τησ εποχης σ ένα ανελευθερο καθεστώς!


Κεντρικό σύνθημα ήταν το ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!
Κάποιοι νέοι, πρωταγωνιστές τότε της εξέγερσης, εξαργυρωσαν τον αγώνα τον δικό τους αλλα κυρίως όλων των άλλων και έγιναν βουλευτές, υπουργοί, στελέχη του κράτους κ.α!
Δυστυχώς ειναι αυτοί που όχι μόνο αμαυρωσαν την γενιά τους και προδωσαν τα ιδανικα του Πολυτεχνειου αλλα κυριως συνέβαλαν στο να οικοδομηθεί μια Ελλάδα που ακόμα και σήμερα 40 χρόνια μετά το σύνθημα ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ειναι πιο επίκαιρο απο τότε!

Ολοι μας, κι εγω πρώτος, είχαμε πιστέψει ότι αυτοί οι άνθρωποι απο θέσεις ευθύνης πλέον, θα έφερναν την ΑΛΛΑΓΗ σ εναν τόπο που κυριαρχούσε η εκμετάλλευση, η αδικία , το δίκαιο του ισχυρού!
Αντ αυτών ομως μας οδήγησαν σε μια κοινωνία γεμάτη διαφθορά, πελατειακές σχέσεις, παιδεια και υγεία για τους έχοντες και κυρίως σε μια οικονομική ευμάρεια στηριγμένη σε δανεικά! Βέβαια σ αυτήν την πορεία της κοινωνίας μας συνέβαλαν και άλλοι, αλλα απο αυτήν την γενιά είχαμε απαιτήσεις!

Τιμάμε λοιπόν τους νεκρούς του αγώνα!
Τιμαμε τους νέους της εποχής για τα ιδανικά τους!
Αλλα παίρνουμε και μαθήματα για το πως ειναι δυνατόν να μεταλλαχθεί ένας "ήρωας" όταν διαχειριστεί την εξουσία!

Καλημέρα σας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου