8 Σεπ 2012

VPRC: πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο ΝΔ τρίτο Χρυσή Αυγή


Πρώτο κόμμα, με προβάδισμα δύο μονάδων έναντι της Ν.Δ. αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της VPRC, που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο». Παράλληλα “φουσκώνει” και ο κίνδυνος του ναζισμού, καθώς η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στην τρίτη θέση.


Κάμψη εμφανίζουν όλα τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου, συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, εκτός της Χρυσής Αυγής η οποία παρουσιάζει άνοδο και του ΚΚΕ που παραμένει σταθερό

Στη δημοσκόπηση της VPRC φαίνεται ξεκάθαρα η δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην τρικομματική κυβέρνηση αλλά και απέναντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 86% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση, στην εν λόγω δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει το 30% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, ενώ η Ν.Δ. ακολουθεί με 28%.

Στην τρίτη θέση, όπως προαναφέρθηκε, βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 12%, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταγράφει ιστορικό χαμηλό, αφού επιλέγεται μόλις από το 7,5% των ερωτηθέντων.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο 7%, το ΚΚΕ στο 6%, ενώ τελευταία η ΔΗΜΑΡ, στο 4%, φαίνεται να πληρώνει ήδη βαρύ κόστος για τη συμμετοχή της στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου