18 Σεπ 2012

Τάκης Αθανασόπουλος: Η Ελλάδα θα γίνει το «Ελ Ντοράντο»


Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει το «Ελ Ντοράντο» των επενδυτών εξέφρασε ο νέος επικεφαλής του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, Τάκης Αθανασόπουλος. Μιλώντας στους «Financial Times».

Ο κ. Αθανασόπουλος προβλέπει ότι η πώληση της κρατικής επιχείρησης φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και της εταιρίας διανομών ΔΕΣΦΑ, θα υποστηρίξουν τον στόχο της άντλησης 19 δισ. ευρώ ως τα τέλη του 2015, όπως έχει συμφωνηθεί με τους διεθνείς πιστωτές.

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο νέος επικεφαλής του Ταμείου είναι βέβαιος ότι μπορεί να ξεκινήσει την καθοριστική πώληση ως τις αρχές του επόμενου έτους, ανοίγοντας τον δρόμο σε μια σειρά deals υποδομών που θα δημιουργήσουν, επίσης, χιλιάδες θέσεις εργασίας ώστε να τονωθεί η οικονομική ανάκαμψη. «Από εδώ και πέρα, θα περιμένουμε δριμείες επικρίσεις αν αποτύχουμε να έχουμε αποτέλεσμα.

Ο πρωθυπουργός και οι Ευρωπαίοι εταίροι πιέζουν σκληρά ώστε να προχωρήσει η διαδικασία», είπε σε συνέντευξή τους στους «Financial Times».
«Αν μπορέσουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία, η Ελλάδα θα γίνει Ελ Ντοράντο για τους επενδυτές.
Το πλεονέκτημά μας είναι ότι η χώρα μας δεν είναι κορεσμένη σε κανέναν κλάδο -ειδικά στον τουρισμό», σημείωσε.

Ήδη 14 εταιρείες έχουν ήδη επιλεγεί ως υποψήφιοι για τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ, μεταξύ των οποίων και μεγάλες εταιρείες όπως η Eni και η Edison, η Mitsui της Ιαπωνίας και η ρωσική Gazprom. «Δεν είναι η καλύτερη στιγμή για την Ελλάδα. Πρέπει να ξεπεράσουμε το σύνδρομο αβεβαιότητας για το πόσο θα κρατήσει αυτή η ύφεση, πόσο θα παραμείνει η χώρα στο κενό», δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου