20 Σεπ 2012

Πειθαρχικές διώξεις εναντίον του διοικητή του νοσοκομείου Ζακύνθου


Την Τετάρτη ο κ. Λυκουρέντζος προανήγγειλε πειθαρχικές διώξεις εναντίον του διοικητή του νοσοκομείου Ζακύνθου, του περιφερειάρχη υγείας δυτικής Ελλάδας και του καθηγητή ιατρού που καθυστέρησε την ΕΔΕ για την υπόθεση των παράνομων επιδομάτων τυφλότητας στη Ζάκυνθο.


Τουλάχιστον 700 άτομα εμπλέκονται στη χορήγηση παράνομων επιδομάτων τυφλότητας στη Ζάκυνθο.
Αυτό δήλωσε ο διοικητής της έκτης υγειονομικής περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Δημήτρης Κατσικόπουλος, μιλώντας  στον ΣΚΑΪ 100,3.

Σημείωσε ότι η υπόθεση έχει ρίζες εικοσαετίας και γνωστοποίησε ότι ο καθηγητής ιατρός που καθυστέρησε την ΕΔΕ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Πάντως, υποστήριξε ότι αποδεικνύεται με έγγραφα ότι δεν καθυστέρησε η ένορκη διοικητική εξέταση και απέδωσε το πρόβλημα στη γενική λειτουργία όλων των υπηρεσιών.

Μιλώντας στο σταθμό ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος , τόνισε ότι παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που βγήκε στο φως η υπόθεση και για αυτό έπραξε τα δέοντα, ενώ ζήτησε να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις εναντίων όλων των εμπλεκομένων.

Επίσης, ο κ. Λυκουρέντζος προανήγγειλε λίστες με νέες τιμές φαρμάκων και εντατικοποίηση των προσπαθειών για να περιοριστεί η υπερβολική φαρμακευτική δαπάνη καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά φαίνεται σαν να είναι άρρωστος ο μισός πληθυσμός της χώρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου