14 Σεπ 2012

Έρχεται μαύρος χειμώνας για τη Ζάκυνθο


Και δεν είναι καθόλου υπερβολή αν αναλογιστούμε ότι ένα από τα βασικά έσοδα των κάτοικων του νησιού προέρχεται από τον τουρισμό, που φέτος ήταν σε πτωτική πορεία, για να μη πούμε ότι γκρεμίστηκε.


Τη μεγαλύτερη ζημιά την υπέστησαν τα εστιατόρια του νησιού, που σε ορισμένες περιοχές όπως του Τσιλιβή, πολλά απ’ αυτά είδαν τον τζίρο τους να κατρακυλά ακόμα και στο 60% σε σχέση με τη περσινή χρόνια, που κι αυτή δεν ήταν κι η καλύτερη.

Αλλά και τα μπαρ έχασαν μεγάλο μέρος από την πελατεία τους για δυο λογούς, με πρώτο ότι οι Άγγλοι έχουν μειωθεί κατά πολύ, και δεύτερος λόγος είναι ότι οι προερχόμενοι από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης τουρίστες θεωρούσαν τις τιμές πολύ ακριβές για το δικό τους βαλάντιο.

Όμως την ιδία ώρα που οι επαγγελματίες έχουν κρατήσει τις τιμές στα επίπεδα του 2004, παρ ότι ο ΦΠΑ έχει σκαρφαλώσει στο 23% και τιμή αγοράς των ποτών έχει αυξηθεί κατά 45% από τότε.

Αλλά και τα καταστήματα πώλησης αναμνηστικών και δώρων είδαν τα εμπορεύματα τους να μένουν στα ράφια, ενώ οι υποχρεώσεις έτρεχαν, και μαζί οι απαιτήσεις του κράτους προς τους πολίτες που μάλλον δεν έχουν – οι κυβερνώντες – επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου