27 Σεπ 2012

Και απέργησαν και θα πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι!


Μπορεί οι δημόσιοι υπάλληλοι να υφίστανται τη μία μείωση μισθού μετά την άλλη και αρκετές δεκάδες χιλιάδες από αυτούς να κινδυνεύουν με έξοδο από το Δημόσιο, όμως μυαλό δεν βάζουν ούτε οι ίδιοι ούτε οι συνδικαλιστές τους!

Αν κάποιος ρωτήσει σήμερα τους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, μια μέρα μετά τη μεγάλη απεργία, για το ποσοστό συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων σε αυτήν, όλοι θα πανηγυρίσουν και θα πουν ότι ήταν καθολική χωρίς όμως να αναφέρουν νούμερα. Άρα, θα πείτε, το ελληνικό Δημόσιο γλίτωσε ένα μεγάλο ποσό αφού δεν θα τους πληρώσει καθότι απέργησαν.

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Όπως αποκαλύπτει το diktionews.gr συνέβησαν δύο πράγματα.

Το πρώτο: Πλήθος δημοσίων υπαλλήλων χρησιμοποίησαν τις δυνατότητες αδειών που έχουν δηλαδή μηχανογραφική, γονική ή και κανονική άδεια προκειμένου να απουσιάσουν για να μη γίνουν στόχος αλλά να μη χάσουν και το μεροκάματο.

Το δεύτερο: Οι συνδικαλιστές των πρωτοβάθμιων οργάνων προχώρησαν σε κατάληψη των δημοσίων υπηρεσιών με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί τους προσέλθουν αλλά λόγω της κατάληψης να μην εργαστούν, κάτι που σημαίνει ότι και πάλι δεν θα χάσουν το μεροκάματο αφού δεν απουσίασαν με δική τους υπαιτιότητα.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι την Τρίτη, πριν από την απεργία το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων παραδεχόταν ότι θα έπρεπε να απεργήσουν όμως και η αμοιβή μιας μέρας είναι πολλά λεφτά εν μέσω κρίσης.

Με άλλα λόγια δουλειά αγώνας εκ του... ασφαλούς. Κατά τα λοιπά ο κόσμος ήταν πολύς στις ανά την Ελλάδα κινητοποιήσεις – και έτσι είναι – όμως πόσοι απ' αυτούς έχουν τη συνείδησή τους ήσυχη ότι απέργησαν πραγματικά.

Αλλά ποιος μιλάει για συνείδηση τέτοιες μέρες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου